Cara menulis ayat power untuk marketing yang power

Bagi yang tengah membaca post ini…saya tahu anda kekeringan idea nak tulis apa untuk promosikan bisnes anda.

Skill menulis ni memang bukan semua orang ada.

Kalau ada pun dia timbul tenggelam.

Sekejap semangat nak tulis tu membara sangat.

Ada masa-masa lain di sejuk beku…tahap ais kutub utara.

huhu…inilah nasib namanya.

Ibarat pujangga yang menunggu malam tiba.

Mengharap angin malam hadirkan ketenangan jiwa agar idea datang mencurah-curah.

Ada masa…hentam sajalah sebab lama sangat tunggu dah tapi idea tak datang-datang.

Masa-masa macam gini adalah terbaek untuk blogwalking.

Jalan-jalan kat blog orang lain.

Baca-baca sedut ilmu kalau berguna tinggal komen ucap terima kasih kepada pemilik blog kerana sudi kongsi ilmu.

Cara nilah yang betul sebenarnya.

Bersosial.

Bukan duduk sendiri perah otak tulis ayat promosi.

Tak ada nilai sosial. Google tak suka.

Kongsi ilmu dan idea dengan orang.

Pada masa yang sama, ziarah blog orang lain sedut ilmu ke atau curah ilmu di ruangan komen sangatlah digalakkan.

Begitu juga dengan facebook.

Tak boleh sendiri-sendiri syok dengan akaun sendiri.

Elok selalu ziarah fb orang lain dan share ilmu dan sedut ilmu tinggal komen ucap terima kasih.

Jadi jangan dok sendiri-sendiri lepas ni.

Klik sini ketahui cara promosi dengan ayat yang betul!

24 thoughts on “Cara menulis ayat power untuk marketing yang power”

  1. terima kasih atas perkongsian.
    saya sedang blogwalking mencari apa itu copywriting ,
    terima kasih juga atas teguran dan nasihat supaya jauhi sikap syok sendiri.
    baca & hadam , insha allah

  2. has jan; itu yang sebaiknya. cuma kadang-kadang bersendirian ok juga nak tenangkan fikiran. Lepas tu bila nak cari idea, bolehlah ronda-ronda.

  3. alfirda.my perlu mencari keunikan produk tersebut telebih dulu untuk menonjolkan dan pemesaran seterusnya.

  4. huhu… tgh kekeringan idea la ni…
    Terrrrblogwalking punya pasal , boleh tersesat pulak sampai sini..
    Alhamdulillah..

    Terimakasih share … (terus praktik ni..!)

  5. Assalamualaikum..
    Ye kering idea..camne nak wat ayat leleh utk iklan produk…

    Sesrch en gogel..intai2 blog .. ayat leleh..alhamdulillah. ..terima kasih sudi share…

  6. anie; waalaikumussalam. ayat leleh ada dimana-mana cuma kita je yang tak perasan sebab tu tak tau nak tulis. mantapkan ilmu pasti ayat leleh akan meleleh leleh idea mengalir hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *