Cara memulakan bisnes online untuk tambah pendapatan

Bisnes Online

Ada banyak cara nak mula.

Terpulang kepada kesesuaian kita.

Jadi jangan main taram dan nak cepat sebab nak duit.

Justifikasi anda nak bisnes tu tak berapa kuat dan mungkin tersungkur akhirnya.

Sebabnya bisnes online banyak jenisnya jadi kita mungkin sesuai untuk jenis bisnes online yang tertentu.

Mungkin tak nampak lagi kan betapa banyaknya yang akan buat kita keliru jadi study dan pilih-pilih dulu.

Kemudian cuba satu dulu.

Lama kelamaan kita akan lebih faham liku-liku dia dan asam garam yang membawa klu hala tuju kita yang mana sesuai dan tak sesuai.

Tapi kena la cuba satu dulu jika tak sampai bila pun tak mula.

Lagi cepat buat silap lagi cepat kita betulkan dan boleh tahu kita nak hala bisnes ke mana.

Jika nak mula terus nak perfect memang tak ada lah.

Ok balik ke asal tadi jenis bisnes online yang ada.

Nak tau ke.

Bisnes online yang maya ialah bisnes produk digital dan affiliate nya.

Contoh produk digital ialah ebook, video, perisian, apps, plugin etc.

Ini baru betul bisnes alam maya.

Lagi ada bisnes online jual produk fizikal yang boleh dipegang dan perlukan pos untuk penghantaran.

Cuma marketing di buat secara online.

Contoh produk – kesihatan, kecantikan, dekorasi, gajet, pelbagai aksesori etc.

Dalam kedua-dua kategori produk ianya berkongsi cara marketing yang sama iaitu pemasaran internet.

Produk ada, modal ada pun tak guna kalu tak tau marketing.

Tapi jika tau marketing, modal tak ada pun dah boleh mula.

Nak tau tak?

Klik sini —> cara mula bisnes online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *