Cara iklan promosi jual biskut kuih raya di FB

Bila tiba nak raya ni yang pastinya semua nak berbelanja ikut keperluan menyambut bulan Syawal yang ditunggu-tunggu.

Bagi yang nampak peluang pula inilah masanya kita cuba nasib dalam menyediakan keperluan orang yang sangat memerlukan. Walaupun akhirnya kita akan fikir untung rugi dan samada pelanggan yang telah mendapatkan khidmat itu berpuashati sepenohnya. Itulah kepuasan namanya. bagi pihak peniaga.

Memandangkan ramai yang bekerja adalah sangat sibuk jadi mereka memerlukan bekalan untuk raya yang siap sedia untuk digunakan dan dibeli.

Jadi sebenarnya amat mulia usaha peniaga yang menyediakan biskut dan kuih raya nagi keperluan orang lain yang amat memerlukan.

Cumanya disini samada niat itu dapat disampaikan atau tidak kepada pelanggan online.

Bagi yang menjual kepada kawan-kawan setempat mungkin mudah sebab kawan yang kita kenal dan  boleh juga jual secara offline.

Bagi yang masih terkial-kial nak niaga online dan cuba sampaikan jualan di FB namun belum dapat pelanggan disini dikongsikan tips percuma agar pelanggan boleh dapatkan biskut kuih raya dari anda.

Apa yang dikongsikan ialah:

Teknik 1 – Grouping FB frens

Apa kepentingan grouping ini? ianya akan diterangkan dengan jelas sebab-sebabnya dan apa faedah yang kita akan dapat bila kita berFB dengan cara yang betul pada masa yang sama beri manfaat yang berkesan berkali ganda pada aktiviti promosi kita.

Teknik 2 – Skill update status

8 teknik yang betul didedahkan bagaimana nak dapat respon dari kawan FB sebab ramai yang suka menjual di FB tapi respon yang asyik dapat ialah krik…krik…krik.

Teknik 3 – Personal message (PM)

2 teknik pm buat pelanggan dilayan sebagai VIP dan hasilnya menjadi pelanggan berulang dalam jangka masa panjang.

Bonus::

Teknik 4 – Fanpage

Teknik 5 – Group

 

Cara promosi biskut raya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *