Cara Buat Blog Sendiri


Tak ramai yang tahu cara bina blog sendiri.

Sebenarnya mudah sahaja caranya.

Tak payah pening kepala.

Cuma ramai yang tidak berani nak melabur kerana takut rugi.

Takut rugi ni mungkin sebab tak tahu apa keuntungan yang boleh dapat dari blog.

Jika anda tahu kebaikan blog tentu anda rasa berani nak melabur duit dalam buat blog.

Dari mana nak dapat untung dari blog?

Untung boleh dapat dari jualan produk, ada jualan baru ada untung.

  1. Jual produk sendiri
  2. Jual produk orang lain (affiliate/agen)
  3. Jual produk fizikal
  4. Jual produk digital

Untung juga boleh dapat dari pemasangan iklan, tak perlu buat jualan.

  1. Iklan yang perlu diklik
  2. Iklan yang tak perlu klik/impression sahaja
  3. Iklan pop up

Nak buat blog, Of coz tentu mahal kalau nak upah orang sebab tu ada yang takut nak ada blog.

Tapi kalau buat sendiri dah tentu jimat giler.

Jangan ada rasa takut pula nak buat blog nanti satu benda pun tak jadi.

Takdelah teknikal sangat sebab sekarang semuanya buat guna software.

Klik klik dah jadi blog.

Tak percaya?

Lihat saje blog saya ni.

Simple dan sempoi sangat.

Yang asas je dah cukup.

Jangan terpengaruh dengan orang yang ada blog canggih tu.

Yang penting tahu camner nak hasilkan income dari blog untuk cover kos maintenance blog.

Itu sahaja dulu.

Lain kali jika dah cukup modal baru boleh upgrade ok.

Fokus buat blog dulu!

Have any Question or Comment?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe to Sembang Blogger

Klik sini!

Sadaqah tanda syukur

Archives

Nuffnang

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com