Buntu buat promosi jangan sampai langgar dinding

Ini dah kali yang ke sepuluh Husin mencuba.

Heran juga dia.

Semua orang kata kita boleh buat bisnes hanya guna internet.

Tak payah susah.

Tak payah jumpa orang.

Tak payah jual barang.

Guna Facebook je.

Guna Instagram je.

Guna blog je dah boleh buat bisnes.

Tapi Husin rasa ada sesuatu yang kurang.

Dasar penipu! Itu fikiran Husin.

Depa semua ni semua peniaga tipu orang kot sebab nak cepat kaya.

Macam mana depa boleh paksa orang beli barang dia.

Dah hampir sepuluh kali Husin cuba-cuba buat promosi tapi satu pun takde respon.

Kosong. Dia dah langgar dinding dan tak tahu nak buat apa lagi.

Ke mungkin juga aku yang silap, Husin terdetik.

Orang lain boleh je bisnes internet, jual barang kat Facebook bagai.

Aku yang sangkut ni, sedikit sebanyak Husin mengaku.

Kalau orang berjaya kenapa tidak aku?

Ni mesti ada rahsia yang aku tak tahu.

Sejak itu Husin selalu melihat disana sini jika dia boleh mencedok tips promosi untuk memasarkan produk beliau.

Sehinggalah suatu hari Husin baru tahu rupanya ada ilmu untuk promosi yang dipanggil copywriting.

Selama ini dia ingat nak promosi ni buat je la promosi kan.

Rupa-rupanya ada stepnya dan ada tekniknya.

Bukan hentam keromo je.

Nak tahu tak copywriting untuk jual produk secara online?

Klik sini —> Rahsia ilmu copywriting

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *