Buat roti

Buat Roti

Suka masak?

Buat roti?

Buat kek?

Buat kuih?

Bakeri lah orang kata.

Jika anda pandai & suka masak atau suka buat kuih, kek, roti dan sebagainya kenapa tidak jadikan aktiviti tersebut sebagai sesuatu yang boleh menambahkan pendapatan?

Buat bisnes orang kata.

Bisnes bakeri atau bisnes kuih-muih atau bisnes kek & roti.

Bisnes buat kuih ni agak mudah dilakukan. Boleh start dari rumah dan gunakan peralatan-peralatan yang selalunya memang sudah sedia ada di rumah.

Modal untuk beli bahan-bahan pun tak besar sangat. Lebih kurang dalam RM20-30 je untuk hasilkan sebuah kek atau sebarang kuih.

Nak jual pun tak susah sangat. Buat kuih tu cantik-cantik.

Ambil gambar.

Upload kat facebook atau instagram.

Kalau gambar kuih tu cantik dan nampak sedap, mesti berduyun-duyunlah orang akan PM nak order!

Macam mana? Rasa-rasanya berminat nak buat bisnes bakeri ni?

Kalau berminat dan n ak tahu lebih lanjut macam mana nak buat bisnes bakeri ni boleh la start cari maklumat dan buat persediaan.

Roti ni hari-hari orang makan especially waktu sarapan so pasaran tu jangan risau sangat bisnes makanan memang untung jika betul caranya.

Buat Roti

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com