3 jenis iklan yang boleh buat duit dengan blog

Tips kali ini saya nak kongsikan simple je.

Ianya sangat sesuai bagi mereka yang dah buntu.

Buntu sebab dah tak tau mana nak cekau cara buat duit dengan blog.

Tau dah masing-masing ada blog kan.

Cumanya update dengan tak update je.

Lagi satu blog bukan setakat kosong tapi habuk pun tak ada.

Zero RM atau zero lah USD nya.

Sebenarnya berkait rapat tu malas nak update dengan takde income.

Bila takde income jadi malas nak update.

Pasal malas nak update tu lah blog pun jadi takde income.

Huhu….

Jangan risau.

Oleh sebab musabab ini saya kongsikan bagaimana nak bagi semangat kat kawan-kawan.

Rajin update masuk income sikit-sikit pun ok daripada tak ada langsung.

Caranya ialah dengan pasang iklan kat blog memasing.

Carilah iklan yang tak menjual sebab belum tentu orang nak beli kan.

Banyak diluar sana ada beberapa platform iklan yang akan membayar anda pasang iklan.

Iklan ini lebih pada tujuannya untuk cari prospek dan bukan pembeli terus.

Prospek ni maksudnya bakal pembeli.

Jadi iklan ini akan membayar pada pengunjung yang melihat atau klik atau isi form iklan.

Platform iklan seperti ini lebih sesuai bagi anda yang baru berjinak dengan income online.

Biar saya bagi contoh.

Contoh ini bukan sekadar contoh ye.

Alang-alang nak bagi contoh biarlah contoh yang real.

Perkara ni penting sebab kadang kita banyak buang masa dan tenaga.

Tapi tak ada hasil so ini penting.

Fokus pada iklan yang menjadi dan kita dibayar untuk pasang iklan.

Tolong jangan terpdaya dengan pelbagai iklan yang tak buat bayaran.

Nampak amaun duit dalam dashboard tapi sampai bila pun tak boleh cash out.

Itu memang naya lah.

Berbalik pada contoh iklan apa nak join.

Saya ada 3 cadangan yang patut kita buat.

  1. Adsense
  2. Mobicow
  3. Revenuehits

Cuba fokus yang ini dulu.

2 dari iklan diatas telah saya cuba dan pernah terima payment.

Itu sudah kira mantap dan kredebiliti memang ok.

Cuma yang ketiga tu saya tengah try test sekarang ini.

Kalau dia bayar dan konsisten, ini memang bonuslah.

Pasang iklan ni bukan apa, kita perlu pelbagaikan income pasal income lain tak berapa.

Jadi iklan ini sudah boleh tampung kos blog macam domain dan hosting.

Tak yah pening.

Jika ada extra income itu sudah jadi bonus.

Itu perkongsian setakat ini.

Ada soalan ker.

Boleh komen kat bawah.

Jika tak ada, bole take action sekarang.

Jangan bazir masa.

Buat duit dengan iklan blog mulakan hari ini!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *