Buat apa yang fitrah manusia suka

Pagi tadi dengar di Radio IKIM waktu drive nak beli sarapan.

Rupanya CEO Al-Ikhsan berkongsi tips.

Berniaga ni kita serve manusia.

Jika orang suka tentu orang support.

Tak kisahlah jika ada persiangan sekali pun.

Semua orang ada peluang.

Dia bagi contoh mudah.

McDonald’s.

Satu syarikat asing.

Datang niaga kat Malaysia.

Serve makanan bukan tempatan pun.

Dan ada banyak lagi saingan macam McDonald’s.

Apa kelebihan dia?

Dia sediakan apa yang kita suka.

Environment dia.

Bersih.

Selesa.

Wifi.

Boleh bawa family.

Ada drive thru bagi yang eat out.

Servis yang cepat.

Itu contoh dia.

Saya pun nak bagi contoh.

Restoran mamak.

Berapa banyak restoran mamak daaaa….

Apa yang istimewa mamak ni?

Makanan sama je.

Uniknya mamak ialah kita sampai je ada orang approach ambik order.

Itu signature dia

Pelanggan suka sangat bila dilayan.

Jadi bisnes ni ialah buat apa fitrah manusia suka.

In shaa Allah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *