Bagaimana nak menghias rumah dengan cara yang betul?

Perasan tak kekadang bila kita balik rumah habis keje rimas tengok rumah sendiri. Takde idea hiasan dalaman rumah langsung. Ye la hari hari keje balik, keje balik pastu keje pastu balik sampai tak ada masa langsung untuk di dedikasikan pada rumah sendiri. Tak macam gambar hiasan dalaman ruang tamu yang selalu kita tengok kat majalah. Best nyaaa….kan.

Lagi satu yang membantutkan kita nak menghias rumah ialah BAJET. Tapi sebenarnya dengan bajet yang minima pun, ia mampu memberikan impak yang maksima pada dekorasi rumah kita. Memanglah  kalau kita tengok tv tu semuanya di sponsor Eric Leong abis sume satu rumah barang baru kita pun tau kosnya berapa kan. Mestila cantik.

Selalunya kita berfikir… kalau nak rumah cantik, perabot dan barang – barangnya mestilah mahal-mahal, barulah ada klas. Tapi cuba try surf internet, ia pasti la boleh merubah minda dan pandangan kita. Benda-benda murah, kalau kena cara dekorasinya sebenarnya ianya mampu memberikan kesan dan persepsi yang berbeza. Cuma kena la tau caranya. Antaranya adalah dengan teknik ‘mix-match’, susun atur semula perabut serta barang hiasan sedia ada dan penggunaan barang-barang terpakai sangat menjimatkan sekaligus dapat mendekorasi ruang secara kreatif walaupun dengan bajet terhad.

Bagi mereka yang langsung tiada pengetahuan asas di dalam seni dekorasi kediaman, mesti buntu idea nak mula. Asyik-asyik tunggu hujung bulan gaji masuk dan terus nak shopping kat IKEA. Betul tak? Boleh juga tapi tak semestinya beli yang mahal-mahal nak nampak cantik.

Lagi satu, pernah tak dengar pasal ‘ feature wall’ tetapi tidak tahu bagaimana hendak menentukan dinding yang sesuai?

Jadi jika nak tahu pasal ‘feature wall’ dan lain-lain tips hebat membuka minda dan hasilkan idea hiasan dalaman rumah anda sendiri, anda bolehlah dapatkan tips hiasan dalaman rumah yang ringkas.

Tentu anda dah tak sabar nak mulakan kan.

Dan tak semestinya nak tunggu Eric Leong datang baru nak buat walhal anda sendiri pun boleh buat jika tahu tekniknya.

Bagaimana anda boleh menguasai ilmu hiasan dalaman yang menarik dan memukau tanpa perlu berbelanja besar mengupah interior designer?

Saya ada cuba cari contoh-contoh hiasan dalaman kat Youtube. Memang tak mengecewakan. Jadi kat sini saya share video Youtube yang menceritakan tentang tips Hiasan Dalaman Rumah dan anda boleh tiru tips -tips ini dengan menonton video kat bawah ni seperti yang ditunjukkan bagi menghias ruang sempit. Bagaimana nak hias rumah dengan ruang tamu yang kecil? Rumah kecil tak semestinya tidak memerlukan deko malah akan nampak lebih luas jika kena dengan gaya hias yang betul. Rugi jika tak tengok.

Video diatas ini menunjukkan bagaimana dengan teknik khas menghias rumah dapat hasilkan hiasan yang simple tapi tetap cantik. Ianya memerlukan kemahiran dan pengetahuan hiasan dalaman bagi melahirkan gaya yang eksklusif.

Samada rumah anda rumah teres, rumah flat, semi-D dan sebagainya. Yang penting anda mesti faham terlebih dahulu prinsip asas hiasan dalaman jika mahukan interior design yang cantik dan tampak profesional walaupun dibuat oleh hanya seorang amatur.

deko rumah

Hiasan Dalaman Ruang Tamu Sempit yang merangkap Ruang Makan

Ruangan minimalis untuk fungsi yang maksimal

http://tinyurl.com/pakarhiasandalaman
14 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com