Bagaimana nak buat promosi yang targeted terus pada pembeli

Banyak cara promosi orang buat.

  1. Duduk kedai tunggu pelanggan datang lebih sesuai bagi pelanggan yang berulang. Pelanggan baru mungkin tak tahu melainkan terserempak atau ada tersebar berita mulut ke mulut atau ada buat iklen flyers bagai
  2. Buka booth di tapak ekspo pesta, maksudnya keluar dari kedai dan pergi ke tempat tumpuan orang ramai
  3. Begitu juga peniaga online, ada yang dok post kat fb personal kot-kot la ada yang minat. Ia bergantung pada friends kita tu samada ada minat yang sama dengan apa yang di post atau friends main random ja. Macam ini memang penat.
  4. Peniaga online bijak dia post juga kat tempat yang mana yang ramai orang dan tempat tumpuan pengunjung. Ada tempat suka topik A, ada tempat suka topik B jadi kita boleh agak depa minat apa dan boleh promote barang apa kan eh

Oleh yang demikian kan, peniaga mesti nak tahu kat mana yang ramai orang tu?

Kalau kat fb personal mungkin la ramai orang tapi ramai lebih buat tak tahu dari yang ambil tahu.

Atau mungkin ramai yang sokong dan like suka tapi tak beli pun.

Jangan salahkan diaorang, minat tak kena.

Dia cuma nak sokong je tapi depa tak perlukan produk yang di promotekan.

Jadinya, kena la tau kat mana nak jual di tempat yang betul.

Jangan main taram, main letak dan main hentam.

Kaji dulu.

Letih kan, nak jual pun kena kaji dulu – bila nak laku pulak?

Shorcut!

Nak tahu tempat mana pelanggan berlonggok?

Nak tahu kat mana pelanggan banyak ready nak membeli ja?

Memang kena ada ilmu ni.

Sebenarnya ilmu ni free jer.

Tapi disebabkan kita dah beri shortcut jadi ia lebih mudah dan ada pengerasnya.

Tak mungkin dapat sagu jika tak dipecahkan ruyungnya!

Dapatkan rahsia niaga FB kat sini ya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *