Bagaimana dropship nak tarik ejen

Memang bertuah jadi ejen dropship sebab produk dah ada owner sediakan dan kadang jadi ejen pun percuma.

Prestasi ejen ke ejen pulak beza.

Produk tak menjamin sales tinggi.

Kepakaran menjual akan bantu ejen dropship untuk jual dan close sale.

Sebab tu kalau kita lihat, produk sama, owner produk sama, grup dropship sama tapi jumlah jualan masing-masing berbeza.

Jadi wahai ejen dropship semua anda mesti ada senjata ampuh untuk buat sales kencang.

Apa senjata yang kena ada?

Untuk melakukan gerak gempur pemasaran yang berkesan, berikut ialah tindakan yang anda perlu mahir:

1. Strategi Gerilla Marketing – bagaimana anda boleh buat marketing tanpa guna FB Ads, dan tanpa menggunakan kos pun..

2. 7 Steps dalam #Meroket Jualan – Biasanya anda menjual sorang2 dan syok sendiri saja kan.. dalam 7 steps ni ada cara bagaimana anda boleh tingkatkan jualan anda dan besarkan rangkaian anda (networking).

3. Strategi Menjual Tanpa Menjual – Ramai yang menjual dengan cara Hard Selling. Sebenarnya cara hard selling ni bukan saja susah nak menjual, lagi la menyebabkan orang lain “ban” atau “unfren anda”. Seeloknya andamesti mahir bagaimana untuk create ayat menjual tanpa nampak pun anda sedang menjual (softselling)

4. Teknik Mengenalpasti Lubuk-lubuk Sasaran – Nak memancing, mestilah nak kena cari lubuk yang banyak ikan kan.. Dan nak kena tahu ikan apa yang kita nak pancing kan. Sama la dalam bisnes.. Kenapa kita nak menjual di tempat orang yang takde potensi nak beli produk kita? Macamana cara sebenar nak kenalpasti lubuk-lubuk customer yang berpotensi untuk beli produk anda ni?

5. Teknik Closing Gaya #Meroket – bagaimana cara buat close deal dengan cara cepat dan dalam kuantiti banyak. Teknik ni nampak simple, tapi kita dah susun supaya senang untuk perangkap prospek untuk terus menjadi customer anda.

Tak cukup dengan senjata kat atas, anda mesti ada senjata back up.

Apa tu?

Ni pulak berikutnya senjata back up agar anda tak mudah putus asa:

1: Teknik Profile FB – step by step bagaimana cara sebenar untuk anda buat marketing di profile sendiri.

2: Kuasa membeli dulu sebelum menerima – rahsia dalaman dalam membuat jualan selain daripada berhadapan dengan customer.

3: Teknik Whatsapp – cara untuk anda maksimumkan penggunaan whatsapp untuk mendapatkan database customer dengan mudah sekali.

4: Senarai Facebook Group mengikut Komuniti/kawasan, Group Menjual dan Group2 Premium (lubuk kastemer).

Hah … apa lagi kan senjata dah cukup tinggal nak perang je.

Baru la konfiden dan tak teragak-agak nak menjual.

Klik sini ketahui Facebook Branding dan Marketing Tanpa Kos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *