Winners never quit!

Fuhhh … Aku percaya ramai yang setuju dengan quote “winners never quit”. Orang yang berjaya adalah mereka yang tidak pernah ada rasa putus asa. Jika korang nak berjaya maksudnya teruskan usaha, jangan berhenti di tengah jalan. Sebab dalam jalan menuju ke arah impian pasti korang dah rasa macam-macam halangan yang rasanya macam dah tak tertahan.…

Ayat power dalam perniagaan

Topik ni evergreen. Sangat. Orang sentiasa tertanya bagaimana. Bagaimana nak buat promosi. Especially yang melibatkan media penulisan. Bila nak menulis isunya apa yang nak ditulis. Promosi ni bukan hard skill. Dia lebih kepada soft skill macam bakat la. Orang yang perwatakannya sosial di media sosial dia tak kekok bersosial. Tapi dia mesti kekok nak menjual.…

Kos pergi ke China untuk memborong barang bisnes

Apabila korang nak mula bisnes borong barang China mestilah masukkan kos sekali kos perjalanan untuk survey-survey dulu kat China. Itu belum masuk lagi kos beli barang yang nak dibuat bisnes tu lagi. Tujuan survey-survey tu adalah untuk: Pastikan supplier tip top Elakkan dari supplier penipu Cek produk borong samada berkualiti Tengok sendiri kilang ujud atau…

Contoh ayat promosi produk Shaklee

 Jika korang selalu announce yang pelanggan boleh beli produk Shaklee dekat wall korang, cara update status Shaklee tu boleh dipanggil spam (hard sell). Boleh diperbaiki. update status dengan cara softselling, cara mudahnya ialah guna cerita, Contoh: —Mula— Teringat kelmarin ada prospek wassap yang abah dia ada high blood dan ada ubat doktor. pada masa yang…