Author Archives: Azam Mohd


┬áJika korang selalu beritahu boleh beli produk Shaklee dekat wall, cara update status Shaklee tu boleh dipanggil spam (hard sell). Boleh diperbaiki. update status dengan cara softselling, cara mudahnya ialah guna cerita, Contoh: —Mula— Teringat kelmarin ada prospek wassap yang Read more…


1. Tambah pendapatan Semua orang tahu, ekonomi sekarang makin tenat. Nak tak nak, isteri sekarang kena fikirkan macam mana nak bantu suami untuk tambah pendapatan keluarga. Kenaikan harga barang, menyebabkan si isteri kena berjimat cermat. Time shopping barang dapur tu, Read more…


Teknik sesuai hanya untuk korang yang malu nak tayang muka kat youtube. Bagi yang tak malu tu, just pakai smartphone pun dah ok. SO bag yang tu kita boleh pakai software buat presentation. Dengan kemahiran susun ayat yang menarik dan Read more…


Aku tau korang ni banyak main facebook je kan. Bila dah selesa dengan facebook memasing asyik mengadap tu je la. Bagi yang bisnes atau menjual secara kecil kecilan mintak sangat la kan agar korang pelbagaikan lagi medium nak menjual tu. Read more…


Momennya sudah tiba ha ha ha. Aha momen bila idea tak kunjung tiba. Sebab itu yang terbaek bila nak tulis blog ialah masa idea tiba-tiba pop up. Jangan tunggu lama terus tulis on the spot. Itulah cara menulis blog yang Read more…


Seo ialah kriteria penting blogger nak tarik trafik. Kebetulan aku tulis post ni lepas tengok trafik blog ni drop haritu. Tak tahu apa sebab. Sebenarnya aku pun selalu godek-godek lepas tu lupa apa aku buat. Bila trafik drop dah mula Read more…


Adsense halal atau haram? Kita tengok dulu apa itu adsense? Adsense ialah medium pengiklanan yang kita boleh join sebagai pengiklan bisnes kita sendiri atau sebagai agen yang memaparkan iklan orang lain. Jadi apa salahnya dengan bisnes iklan ni? Takde salah Read more…


Istilah blog boleh buat duit atau tambah pendapatan memang sudah tidak asing lagi dikalangan penggemar internet. Walaupun macam tu sebenarnya masih ramai yang ragu-ragu bagaimana blog buat duit, Dan mereka yang ragu-ragu apakah buat blog boleh dapat duit puncanya ialah Read more…


Bukan hype tapi memang betul terjadi pada diri sendiri. Harini dah plan untuk servis kereta sebab mileage dah cecah angka yang sepatutnya. So bila keluar nak beli sarapan pagi terus terfikir nak keluarkan RM300 bila singgah kat pam petrol Petronas Read more…


Baru-baru ni agak terkejut juga sebab baru tahu USD yang ada dalam Paypal boleh di pindah ke akaun peribadi dan ditukar ke ringgit Malaysia. Sebelum ni hanya ringgit Malaysia dari paypal dibolehkan transfer ke akaun peribadi. Sekarang USD pun boleh. Read more…


Asas bisnes adalah menjual atau membuat tawaran sesuatu produk. Ada satu produk dan akhirnya akan dibeli oleh pelanggan yang memerlukannya. Produk itu banyak dan pelanggan pun ramai. Cumanya tak semua produk itu diperlukan oleh semua orang. Setiap orang memerlukan produk Read more…


Nak cari duit lebih? Jom buat bisnes jual air! Jangan main-main, jual air je pun dah boleh kalahkan gaji eksekutif kat opis tu hah! Kalau ikut kata penjual air di bazar ramadhan tu dia ada cerita lengkap macam mana dia Read more…


Maaf ye. Straight to the point. Nak mula bisnes online tak jalan kalau main belasah je. Dia kena ada funnel bisnes untuk hasil (duit masuk). Ibarat macam flow yang tersusun dan sistematik bermula dari supplier, jenis produk nak jual, tarik Read more…


Korang sedar tak yang instagram jika nak search dia lebih bergantung kepada hashtag power. Ibarat macam kita search kat google bila kita taip keyword untuk mencari sesuatu macam itu juga untuk instagram kita kena taip simbol hashtag (#) dan diikuti Read more…


Sebelum memulakan tips bisnes online instagram saya nak sentuh tentang status semasa pemasaran online. Harini pelbagai medium digunakan untuk pemasaran bisnes secara online. Selalunya facebook menjadi tumpuan kerana ia merupakan media sosial yang paling banyak pengunjung. Semua orang ada akaun Read more…

Subscribe to Sembang Blogger

Klik sini!

Sadaqah tanda syukur

Archives

Nuffnang

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com