Author Archives: Azam Mohd


Anda tidak perlu menghabiskan banyak masa menyelidik kata kunci untuk kempen SEO anda. Malah, hanya dengan menggunakan Google sendiri anda akan dapat menjana semua rentetan kata kunci yang diperlukan untuk membina sebuah laman web yang sangat disasarkan, dioptimumkan sepenuhnya untuk Read more…


Memang tak sangka perkongsian dari Tuan Suhaimi, beliau beli barang China secara online tapi boleh dapat harga jimat pula. Berikut ialah perkongsian dari beliau dan boleh nampak beliau sangat teruja dan tak sabar nak kongsi pengalaman dengan orang lain especially Read more…


Baru-baru ni ada terima satu pertanyaan melalui email. Sebabnya saya juga ada berkongsi tips dengan subscriber melalui email.. Soalannya macam ni, “Terima kasih tuan,,boleh tak saya nak tahu,,cara kita nak dapatkan feedback dari customer,,apabila customer pm kita, tanya harga,,lepas tu Read more…


Dalam perniagaan, sama ada perniagaan offline ataupun online, formula yang jarang didedahkan adalah memaksimakan keuntungan melalui pelanggan sedia ada. Menjual kepada mereka adalah lebih mudah berbanding mendapatkan pelanggan baru. Selain mempromosikan produk kepada pelanggan baru, kita juga perlu terus berkomunikasi Read more…


Mindset antara menjual dengan engagement? Apa maksudnya? Mana satu yang nak didahulukan? Nak bagi view berkenaan engagement dulu. Apabila kita ada satu produk atau servis, apa yang sepatutnya kita fikir ialah adakah aku punya produk atau servis ini ada orang Read more…


Softselling atau hardselling? Sebenarnya kedua-duanya sesuai hanya pada masa yang sesuai dan pada tempat yang tertentu. Lain tempat lain caranya. Baiklah apa itu softselling? Softselling merupakan teknik menjual secara indirect maka apa tindakan-tindakan kita yang dibuat boleh dikatakan softselling? Softselling Read more…


Mendapatkan Like untuk tulisan kita di Facebook adalah penting, kerana ia juga salah satu proses penjenamaan dan juga interaksi bersama Fans. Selain itu, apabila sesebuah status tulisan mendapat Like, Friends kepada Fans yang Like itu dapat melihat status tersebut. Akhirnya Read more…


Ayat promosi online yang digunakan mestilah mampu untuk bina kepercayaan dan kredibiliti di FB. Jadi, bagaimana untuk membina kredibiliti di internet? Setiap perniagaan mempunyai pengemudinya iaitu usahawan. Untuk memastikan sesebuah perniagaan, produk dan jenama bisnes itu dikenali ramai, pengemudi itu Read more…


Macam mana nak buat iklan percuma di Facebook? Cara nak beriklan di FB ialah dengan bina kepercayaan pelanggan terhadap diri kita. Diri kita sendiri adalah aset. Istilah dia ialah online positioning. Siapa kita dimata fb friends dan follower?. Adakah mereka Read more…


Cuma tanya pada diri sendiri kenapa korang berani nak beli online? Kan. Banyak kes yang mana kita akan rasa pelik bin ajaib ialah masih ada orang yang tak percaya nak beli online. Masih ada orang yang tak berani nak guna Read more…


Ini satu lagi program iklan buat duit apabila korang join Lazada. Eh, Lazada tu bukan ke jual barang je camner pulak bole ada iklan. Lazada ni bijak apabila dia buka pemasaran dan pengiklanan kepada agen-agen affiliate. Siapa yang ajak orang Read more…


Mobicow ni selalu hantar email setiap pertengahan bulan. Setakat ni belum pernah miss hantar duit masuk ke paypal aku tiap tengah bulan. Amaun yang aku dapat purata macam tu la sebab ikut trafik blog. Spesel Mobicow ni macam adsense jugak Read more…


Fuhhh … Aku percaya ramai yang setuju dengan quote “winners never quit”. Orang yang berjaya adalah mereka yang tidak pernah ada rasa putus asa. Jika korang nak berjaya maksudnya teruskan usaha, jangan berhenti di tengah jalan. Sebab dalam jalan menuju Read more…

FREE Download!

Nak RAHSIA Berniaga di FB?
>>KLIK SINI!<<

Sadaqah tanda syukur

Subscribe to Sembang Blogger

Klik sini!

Archives

Nuffnang

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com