Mana boleh dapat supplier barang harga borong yang reliable dan murah?

Lubuk Shopping China

Tau tak, saya terpaksa hentikan jualan kasut!

Kenapa?

Supplier barang surrender tak dapat janji nak bagi supply kasut seterusnya.

Sewaktu saya mula-mula berjinak-jinak berniaga dulu saya jual kasut secara online.

Waktu tu ternampak satu blog menjual kasut sukan so terus tanya direct kat owner blog samada saya boleh dapat harga pengedar sebab nak jual semula.

Alhamdulillah tanpa banyak songeh brader owner blog kata no problem dan dia sanggup supply barang.

Saya cuma cari customer je.

Nak cari customer pun saya tiru brader kasut tu buat blog macam dia dan buat post gambar-gambar kasut ambil dari blog tu juga.

Lepas tu letaklah no hp kat blog tu. Kasut sukan memang ramai peminat so mudah juga nak dapat customer.

Jadi bila ada order, ambil payment dan komisen.

Butir-butir customer forward ke supplier brader kasut dan dia akan poskan terus ke customer.

Tapi entah macammana sampai satu masa brader kasut ni tak sanggup nak supply lagi mungkin sebab selalu kena push dengan saya kut.

Kesian juga kat dia so sejak itu memang stop meniaga kasut sebab supplier dah tak sanggup supply.

Sepatutnya bisnes tu boleh sambung lagi sekiranya dapat supplier baru yang reliable.

Tapi tulah, stop dulu kot dan cuba meniaga barang lain pulak.

Moral of the story ialah dapatkan list supplier barang-barang yang boleh diharap agar bisnes kita tak terputus di tengah jalan.

Adakah anda sedang mencari jenis-jenis barang dengan harga borong yang boleh di bekalkan seperti kat bawah?

  1. Gifts & premium wholesales
  2. Stationary
  3. Apparel, headwear & textiles
  4. Awards, trophies, badges & pins
  5. Bags & leather goods
  6. Display products
  7. Drinkware, mugs & ceramics
  8. Gold & jewelry
  9. Hampers, party packs & food as gifts
  10. IT, electronics, timepieces
  11. Machinery & imprint services
  12. Packaging & paper products
  13. Pewterware & crystals
  14. Portfolios & diaries
  15. Sports, games & toys
  16. Umbrellas & sunshades
  17. Writing instruments, desktop accessories & wooden products

Nak dapat supply barang seperti kat atas?

Mesti la nak kan.

Jadi adalah sangat penting nak buat bisnes mesti ada supply.

Bukan sekadar supply tetapi pembekal yang dipercayai boleh memberi bekalan yang mencukupi berterusan dan tanpa gangguan.

Lebik baik lagi dapatkan bekalan yang dipercayai tambah pulak barang murah dengan harga borong.

Ini supaya penat lelah kita berbaloi dan pada masa sama pelanggan kita pun boleh dapat pada harga mampu.

Kekadang beli barang dah mahal nak jual semula pulak lagi mahal.

Pelanggan mungkin akan merungut dan kita juga tak dapat untung yang setimpal.

Tahu kan mana nak dapat harga borong.

Mestilah barang import dari China tapi kena hati-hati memilih agar dapat cari barang yang kualiti.

Sememangnya perlu ada pengetahuan asas bagaimana nak dapat barang supply murah dengan harga borong dari negara China.

Tahu takpe. Sebabnya ramai yang ingat bila nak beli barang import dari China mesti nak ke sana pilih barang dan deal dengan orang di China.

Itu dulu dan ianya adalah satu-satunya pilihan.

New info, anda tak perlu kesana malah boleh berurusan secara online.

Boleh jimat banyak kos dan tak perlu risau kena tipu dengan syarat tahu dan mahir nak kenal mana yang intan dan mana satu yang kaca (tipu la tu).

Jadi sekarang ni dah tak mustahil untuk dapatkan barang import China secara online dan pada masa yang sama duit anda pun selamat.

In shaa Allah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *