Berniaga dengan Tuhan

Berniaga dengan Tuhan. Adakah Tuhan mata duitan? Jangan salah faham. Kehidupan keseluruhannya adalah perniagaan. Bagi yang cerdik, mereka memikirkan keuntungan yang bakal di kutip sewaktu di akhirat nanti. Bagi yang buta, mereka hanya fikirkan keuntungan wang ringgit, kekayaan, pangkat dan faedah duniawi sahaja. Tak percaya kita hidup berniaga dengan Tuhan? Cuba perhati cerita berikutnya …

Buka kedai online untuk bisnes trading

Sebenarnya timbul niat saya untuk tulis artikel berkenaan buka kedai online ni sebab cadangnya semalam ada nak beli sedikit barang untuk buat satu projek kat rumah. Ada dapat no kontek untuk satu company ni so saya pun cubalah browse internet untuk nak cari info lanjut berkenaan syarikat dan apa jenis barang yang dijual untuk window…

Berhenti kerja atau dibuang nak kerja apa?

Sekarang ni kan zaman gawat. Ini bukannya masa untuk mengeluh. Adakah anda berhenti kerja secara sukarela atau diberhentikan kerja?!. Tak elok jika tunggu dan serah nasib. Sementara nak tunggu kerja baru kukuh dan stabil. Boleh jer buat sesuatu. Mana tahu asalnya nak buat kerja sampingan bagi tampung pendapatan tambahan. Cadangan: Berniaga kecil-kecilan. Tak tahu berbisnes?…