10 dan 11 Mei sah diisytihar Cuti Umum PRU-14 – KSU

  1. 10 Template Iklan FB Profile/FB Group/Instagram Post – Berdasarkan case study client jana 5 angka
  2. 20 Template Iklan Cari Ejen Pengedar – Berdasarkan eksperimen 15K iklan selama 2 tahun
  3. 20 Template Iklan Cari Ejen Dropship – Berdasarkan eksperimen 15K iklan selama 2 tahun

PUTRAJAYA – Kerajaan menetapkan Khamis dan Jumaat (10 dan 11 Mei) ialah hari kelepasan am tambahan seluruh negara sempena Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-14.

Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Dr Ali Hamsa, berkata bagi negeri-negeri yang menjadikan hari Jumaat dan Sabtu sebagai hari kelepasan mingguan, maka hari Ahad (13 Mei) ditetapkan sebagai hari kelepasan am tambahan.

“Pengisytiharan cuti umum ini dibuat berdasarkan kepada peruntukan Seksyen 8 Akta Hari Kelepasan 1951 bagi seluruh negeri di Semenanjung dan Wilayah Persekutuan Labuan.

“Bagi Sabah dan Sarawak, kerajaan negeri hendaklah mengisytiharkan hari kelepasan am tambahan pada tarikh tersebut mengikut Ordinan Hari Kelepasan Am masing-masing,” katanya dalam satu kenyataan.

Ali berkongsi kenyataan media melalui Twitter.

“Adalah dimaklumkan kerajaan menetapkan hari Khamis dan Jumaat, 10 dan 11 Mei 2018 ialah hari kelepasan am tambahan seluruh negara sempena pilihan raya umum (PRU) ke-14,” kata kenyataan itu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by shakleebangiasnida.esp.vitc (@shakleebangikedaivitamin) on

About Azam Mohd 676 Articles
Penulis blog merupakan blogger sambilan yang 'on and off' menulis tidak tentu masa ikut mood yang terlintas. Blog ini juga menerima artikel dari penulis luar yang ingin menunjukkan bakat atau ingin memasarkan produk atau servis masing-masing di blog ini. Sila hubungi penulis jika berminat.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*