Ayat promosi produk kesihatan yang mampu menarik perhatian prospek

Terdapat beberapa format penulisan ayat promosi. Banyak sangat pun pening nanti. Tak tahu mana  nak pilih. Last-last tak buat pulak. Rugi beras je. Senang citer bila tulis pasal produk kesihatan tentulah kita nak selesaikan MASALAH orang. Orang cari produk kesihatan sebab dia ada MASALAH kesihatan. Jadinya fokuskanlah pada MASALAH tadi. Sifu kata mainkan emosi prospek….

[Continue reading]

Contoh ayat jual produk kecantikan yang sesuai untuk promosi online

Produk kecantikan dan kesihatan lazimnya dibeli kerana ianya menawarkan solusi penyelesaian kepada masalah yang dihadapi oleh pelanggan. Mudah kata pelanggan yang menghadapi masalah kesihatan dan kecantikan lebih mudah membeli kerana terdesak mahu membuang masalah yang sedang mereka hadapi jauh-jauh dari diri dan dengan cepat kalau boleh serta merta. Oleh yang demikian, apabila mengarang ayat jualan…

[Continue reading]

Ayat promosi iklan produk tak menjadi?

Step pertama-tama sekali apabila buat promosi ialah keupayaan untuk tarik perhatian. Gagal menarik perhatian alamat awal untuk tutup kedai. Jadi usahalah macam mana pun, tarik perhatian pelanggan dulu. Kemudian apabila dah tertarik maka barulah terbuka hati mereka nak tahu. Lepas tu terbaca sebab nak tahu apa dia yang menarik sangat tadi tu. Selepas habis baca…

[Continue reading]

Langkah-langkah menjual secara online

Mungkin ramai yang tak perasan. Nak menjual secara online ni melibatkan beberapa langkah. Ini bagi menyiapkan minda anda agar lebih bersedia dan tidak mengambil mudah. Biar kita bersedia lebih dari tidak bersedia langsung. Ok mula-mula sekali apabila kita berniat nak menjual mestilah tengok trend barang apa yang laku. Pada waktu ini jangan fikir stok dulu….

[Continue reading]

Macamana nak mulakan dropship online

Saya menerima pertanyaan. Ada yang PM tanya baru nak start jadi dropship online. Antara penghalang utama ialah macamana mana nak mulakan. Contohnya macam ayat atau cara mempromosi. Katanya takut takde pelanggan. Ada tak yang nak tahu apa jawapan yang dia terima melalui PM? Pertama kali kita mesti fikir positif. Bila sebut takde pelanggan itu dah…

[Continue reading]

Hukum karma

Apabila melihat suatu keburukan janganlah di persenda, hina atau sinis sebab khuatir berbalik pada kita atau keturunan kita. Bukan juga bermakna nak menyokong tapi percayalah pada Kifarah atau Hukum Karma Allah – apa yang kita beri akan kembali kepada kita. Dalam dunia ni tak ada manusia yang mahukan keburukan. Semua pun ada hati dan perasaan….

[Continue reading]

4 rahsia jemput jodoh bagi wanita elak tanggapan perigi cari timba

Ada 4 Langkah Menyeru Jodoh 1. Banyakkan berdoa 2. Perhatikan tanda-tanda Allah – selepas berdoa, perhatikan tanda-tanda Allah. Barangkali Allah memberikan sesuatu setelah kita berdoa 3. Sedekah untuk tingkatkan potensi pemakbulan 4. Lalui moment itu – go with the flow – Seperti kisah di bawah yang akan diceritakan, anak perempuan itu pergi sahaja ke reunion…

[Continue reading]

Ayat power untuk promosi produk

Ayat power untuk promosi produk ialah ayat iklan yang apabila pelanggan baca dan dia rasakan iklan itu ditujukan kepada dia. Itulah dianya ayat power. Bukan ayat bombastik atau ayat fantastik. Jadi apabila pelanggan baca iklan dan rasa didalam hati bahwa produk yang dipromosikan itu adalah sangat sesuai kepad dia bermakna iklan itu tepat ditujukan kepada…

[Continue reading]

3 tips mudah jemput jodoh bagi wanita yang berhajat

3 tips confirm menjemput rezeki dalam hidup kita in shaa Allah Nak share 3 tips murah rezeki lepas dengar radio IKIM.fm pagi tadi yang sebenarnya sebuah hadis. Perawi hadis ini sudah tentunya Abu Hurairah r.a. yang menerima nasihat ini direct terus dari Nabi s.a.w. Sebelum Nabi s.a.w. wafat Baginda sampaikan pesanan ini kepada Abu Hurairah…

[Continue reading]

Ubat demam denggi yang mustajab

Cuma nak ingatkan. Tiada yang mustajab kecuali dengan izin Allah swt. Dan sebelum terkena demam denggi lebih baik kita cegah dulu. Cuba kita peratikan peringkat-peringkat mula denggi sampaikan ke mendapat demam denggi. Untuk info korang, demam denggi disebabkan oleh virus yang dibawa dan disebarkan oleh nyamuk aedes. Jadi lebih mudah nak mengawal nyamuk ni daripada…

[Continue reading]