Pelaburan paling untung yang tidak akan rugi

 Anda yang baca artikel pasti akan tertanya-tanya. Nampak macam scam je. Tapi dalam hati nak tau jugak kan. Hati tak tenteram. Dah tau scam tapi teringin juga nak baca. Nak baca jugak hehe. Bila klik dan baca baru tau apa yang cuba nak disampaikan. Maksud yang yang disebutkan disini ialah sedekah. Nasihat dari Syeikh Maher

Syarat untuk berjaya

Tips simple je ni. Ada dua amalan yang selalu di beritahu dalam Al Quran dan dinyatakan bersama. Nak tahu apa dia amalan tu? Semua orang pun tau. Solat dan zakat. Nampak mudah je tak ada surprise langsung! Nanti dulu… Ini orang kata batu asas nak berjaya. Kalau ini pun tak boleh buat memang sukar nak

3 tips bisnes berjaya

3 tips ni dikongsikan oleh CEO Al-Ikhsan. Solat sempurna Berbakti pada ibubapa Sedekah Solat terbaik adalah berjemaah. Awal waktu. Lebih baik tepat waktu – sebaik azan terus solat. Berjemaah di masjid lebih afdal. Berjemaah dirumah pun ok. Solat ni tiang kehidupan. Buat solat dulu utamakan solat lebih dari kerja. Sibuk macamana pun takde berkat jika

Buat apa yang fitrah manusia suka

Pagi tadi dengar di Radio IKIM waktu drive nak beli sarapan. Rupanya CEO Al-Ikhsan berkongsi tips. Berniaga ni kita serve manusia. Jika orang suka tentu orang support. Tak kisahlah jika ada persiangan sekali pun. Semua orang ada peluang. Dia bagi contoh mudah. McDonald’s. Satu syarikat asing. Datang niaga kat Malaysia. Serve makanan bukan tempatan pun.

Petua ubati keracunan makanan paling best

Rasanya ini kali kedua saya menulis untuk topik ini sebabnya baru-baru ni hampir-hampir keracunan nak jadi semakin teruk tapi teringat tips lama. Asalnya kerana ada beli kentang goreng cheezy wedges yang sedap tu. Makan tak habis simpan dalam peti sejuk. Esoknya teringin pula bukan sebab mengidam ke apa tapi nak perabih makanan daripada terbuang kan.

Contoh ayat review instagram

Pemasaran Instagram merupakan antara pilihan terbaru bagi yang meniaga online. Mungkin dah selalu sangat orang guna Facebook jadi baik juga bagi yang baru nak mula bisnes dengan mencuba dengan instagram. Asalnya instagram adalah sosial media untuk kita share gambar. Oleh itu kita kena bijak untuk menggunakan kelebihan ini untuk ambil kesempatan memuat naik gambar-gambar berkaitan

Tips simpanan duit berniaga

Ramai orang ingat bila banyak buat sale maksudnya berjaya lah bisnes tu. Tapi ramai yang hairan apabila cek balik cash money di hujung bulan duitya tidak nampak. Duitya hilang entah ke mana. Kejayaan bisnes itu bukan diukur dari banyaknya jualan tapi berapa banyak duit bersih yang ada dalam akaun. Masih ramai yang tak mahir berkenaan

2 rakaat selepas solat fardhu jamin keuntungan berkali ganda

Ini adalah kisah untuk ambil iktibar untuk melihat betapa tinggi harga solat kita berbanding harta dunia. Selalunya sukar untuk kita solat sunat kerana tak nampak harganya oleh itu berat nak buat hanya tumpu buat fardhu sahaja. Yang sunat tu nampak tak penting. Sebenarnya sunat pun penting sebab belum tentu yang wajib tu sempurna. Tentu ada

Dhuha 12 rakaat

Dhuha ialah tanda syukur. Tanda syukur dengan perbuatan. Bukan setakat syukur dengan mulut. Ianya satu mujahadah. Bukan semua mampu nak buat. Mungkin ada yang belum buat dhuha. Ada yang buat dhuha sikit. Ada yang buat dhuha kadang-kadang. Ada yang buat selalu. Ada yang buat ikut mood. Paling kurang ialah 2 rakaat. Apa yang menarik tentang

Buat income jual air

Mungkin ramai yang pandang rendah pada orang yang jual air. Mungkin itu pandangan anda sebab anda sendiri tak berani nak bancuh air untuk jual di tepi jalan. Orang yang tahu menghargai usaha mencari duit yang halal pasti tahu dan faham mengapa ada orang yang sanggup jual air di tepi jalan. Bagi manusia yang terdesak dia

1 USD to RM

Hari ini, nilai tukaran matawang 1 USD to RM ialah 1 USD = RM4.46 Ianya agak tinggi berbanding setahun lalu yang hanya sekadar RM3.70 untuk 1 USD. Ianya berita yang buruk jika dipandang dari sudut yang negatif, tetapi boleh menjadi berita yang baik jika dipandang dari sudut yang positif. Kita cuba ambil peluang. Untuk kebaikan

Buat roti

Suka masak? Buat roti? Buat kek? Buat kuih? Bakeri lah orang kata. Jika anda pandai & suka masak atau suka buat kuih, kek, roti dan sebagainya kenapa tidak jadikan aktiviti tersebut sebagai sesuatu yang boleh menambahkan pendapatan? Buat bisnes orang kata. Bisnes bakeri atau bisnes kuih-muih atau bisnes kek & roti. Bisnes buat kuih ni

Contoh perniagaan kecil

Perniagaan yang kecil adalah sangat praktikal nak buat. Tak perlulah nak takut yang penting kena semangat yang membara dan tak peduli apa orang kata pun. Yang penting aku nak berniaga. Mesti boleh rasa sendiri kan. Bagi yang rasa macam nak berniaga tapi masih takut nak buka gerai tepi jalan tu maksudnya belum bersedia lah tu.

Micro business in Malaysia

Selalu yang kita dengar ialah bisnes kecil tapi kali ini saya ingin menulis berkenaan bisnes mikro. Bisnes mikro selalunya dijalankan secara one man show dan hanya memerlukan seorang iaitu pemilik bisnes seorang sendiri untuk run the business. Sama macam bisnes lain bisnes mikro ini boleh jadi dijalankan secara online atau offline. Online ialah bisnes yang

Anda usahawan sukar dapat pinjaman perniagaan bank?

Tadi baru borak-borak dengan seorang usahawan. Kebetulan kereta wife seat belakang kotor sangat almaklumlah anak-anak gemar menumpahkan susu, minuman dan pelbagai makanan kat dalam kereta. Usahawan ni buat servis cuci dalaman kereta secara mobile so kita tak perlu keluar rumah dengan harga yang amat berpatutan. Ini macam juga orang buat servis cuci rumah (housekeeping). Kita

Semuanya dari hati ikhlas kerana Allah

Setiap dari perbuatan kita sehari-hari adalah tercetus dari hati. Sekiranya baik hati kita maka baik hasilnya dan begitu juga sebaliknya. Kehidupan yang positif bermula dari cetusan hati yang murni dan fikirkan perkara yang baik-baik sahaja. Mulakan setiap perbuatan pada setiap ketika dengan niat yang baik. Tetapi niat baik sahaja tidak cukup. Niatlah kerana Allah swt.

Tips simpan duit untuk jadi kaya

Banyak cara dan teknik simpan duit ni tapi yang payahnya ialah nak konsisten menyimpan dek kerana lemahnya iman. Pantang nampak duit je mesti nak belanja sebab itu tips untuk simpan duit ialah asingkan terus. Tak perlu tunggu belanja dulu dan rasa-rasa bila ada lebihan lebih baru nak disimpan. Memang tak akan tersimpa la gitu jawabnya.

Berniaga dengan Tuhan

Berniaga dengan Tuhan. Adakah Tuhan mata duitan? Jangan salah faham. Kehidupan keseluruhannya adalah perniagaan. Bagi yang cerdik, mereka memikirkan keuntungan yang bakal di kutip sewaktu di akhirat nanti. Bagi yang buta, mereka hanya fikirkan keuntungan wang ringgit, kekayaan, pangkat dan faedah duniawi sahaja. Tak percaya kita hidup berniaga dengan Tuhan? Cuba perhati cerita berikutnya …

Ayat mudah nak promote barang hanya dengan cara santai

Ayat mudah nak promote barang adalah tak susah sebenarnya. Kita selalu memikirkan ayat pemasaran yang skema. Ini mitos! Tidak semestinya. Apabila kita promosi di media sosial, mesti ingat semua orang dalam mood santai. Takde yang nak stress. Jadi bila kita promosi dengan ayat skema, kompom orang akan lari. Kita juga selalu fikir ayat apa yang

Buka kedai online untuk bisnes trading

Sebenarnya timbul niat saya untuk tulis artikel berkenaan buka kedai online ni sebab cadangnya semalam ada nak beli sedikit barang untuk buat satu projek kat rumah. Ada dapat no kontek untuk satu company ni so saya pun cubalah browse internet untuk nak cari info lanjut berkenaan syarikat dan apa jenis barang yang dijual untuk window

Berhenti kerja atau dibuang nak kerja apa?

Sekarang ni kan zaman gawat. Ini bukannya masa untuk mengeluh. Adakah anda berhenti kerja secara sukarela atau diberhentikan kerja?!. Tak elok jika tunggu dan serah nasib. Sementara nak tunggu kerja baru kukuh dan stabil. Boleh jer buat sesuatu. Mana tahu asalnya nak buat kerja sampingan bagi tampung pendapatan tambahan. Cadangan: Berniaga kecil-kecilan. Tak tahu berbisnes?

Kos iklan mahal bila buat FB ads?

Ingatkan FB ads tu senang jer! Set dan letak duit .. bedesup sales masyukk. Bole tido tapi sales masuk waktu tido… kan. Nasib baik kalau tak tebako je duit gitu. Tak dinafikan ada ramai yang dah berjaya dengan FB ads cumanya keraknya agak tebal. Maksudnya sales tinggi la jugak tapi lepas tolak modal FB ads,

Cara tambah pendapatan pelajar bagi tampung perbelanjaan

Baru-baru ini kita ada terdengar yang ramai pelajar terbabit dengan skim MLM yang berjaya menipu duit yang sepatutnya digunakan untuk tampung yuran belajar. Agak kasihan juga sebab tentunya pelajar ini menaruh harapan untuk menjadikan wang yang dilaburkan sebagai batu loncatan untuk menggandakan wang saku agar dapat digunakan pada masa depan. Malangnya mereka tertipu dengan sindiket
Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com