Fungsi #hashtag power untuk apps instagram

Korang sedar tak yang instagram jika nak search dia lebih bergantung kepada hashtag power. Ibarat macam kita search kat google bila kita taip keyword untuk mencari sesuatu macam itu juga untuk instagram kita kena taip simbol hashtag (#) dan diikuti oleh keyword (#keyword). Begitu juga dengan Twitter dan Facebook, taip je keyword dan kita akan …

Tips bisnes online instagram

Sebelum memulakan tips bisnes online instagram saya nak sentuh tentang status semasa pemasaran online. Harini pelbagai medium digunakan untuk pemasaran bisnes secara online. Selalunya facebook menjadi tumpuan kerana ia merupakan media sosial yang paling banyak pengunjung. Semua orang ada akaun facebook, boleh dikatakan macam tu. Anda pun begitu kan. Facebook juga satu medium yang mudah …

4 Trik buat jualan di Instagram

Setelah meneliti dan membuat sedikit penyelidikan, ada 4 trik yang mahu saya ceritakan disini terkait dengan buat jualan di instagram. Nak tahu kan sangat-sangat apa dia. Gambar yang unik (foto memukau) Caption yang menarik (ayat power) Follower yang berkenaan (niche) Hashtag yang tepat Fokus ini sahaja dahulu sebab bila kita tidak fokus memang tak akan …

Laptop online murah bawah RM1200

Dalam pada zaman gawat ini percaya tak masih ada laptop online murah bawah RM1200. Gawat ni sebenarnya dia subjektif sangat bergantung kepada persepsi masing-masing. Kita masih bertuah alhamdulillah bumi Malaysia ialah bumi yang barokah. Pergi sahaja dimana ada barang mahal sudah pasti ada pula barang yang sama tapi lebih murah. Jika ada barang yang murah …

Cara Buat Blog Sendiri

Tak ramai yang tahu cara bina blog sendiri. Sebenarnya mudah sahaja caranya. Tak payah pening kepala. Cuma ramai yang tidak berani nak melabur kerana takut rugi. Takut rugi ni mungkin sebab tak tahu apa keuntungan yang boleh dapat dari blog. Jika anda tahu kebaikan blog tentu anda rasa berani nak melabur duit dalam buat blog. …

Kenapa rezeki aku tak murah macam orang lain

Tentu anda pernah tanya diri sendiri, “Kenapa rezeki aku tak murah macam orang lain?” Nak tahu jawapannya ke? Jawapannya bergantung kepada diri sendiri sebenarnya. Ada beberapa jawapan ikut kesesuaian atau situasi seseorang. Antaranya: Kerana tanpa anda sedar, anda sendiri tak nak rezeki tu kerana belum bersedia Halangan minda persepsi rezeki itu murah Dosa sebabnya rezeki …

Kenapa kereta tiada pick up

Nak citer pemerhatian dari pengalaman sendiri. Dah lama perasan tapi kemudian lupa sebab biasa tiap tiap hari naik kereta. Kemudian jadi lagi baru baru ni secara tiba-tiba bawa kereta semacam berat wlhal kereta tahun 2013. Macam macam try. Mula mula cuci injector beli minyak special online. Ada improvement sikit tapi macam tak berapa nak puas …

Amalan setiap pagi yang jadikan sales makin deras

Ini perkongsian ikhlas dari Facebook Nadiah Azaman ppk. Bismillahirrahmanirrahim Ok saya nak kongsikan amalan yang saya cakap sebelum ni, yang saya dapat dari seorang founder produk. Siapa founder tu biarlah saya rahsiakan 🙂 Semoga beliau perolehi pahala berganda kerana berkongsi. Ok amalan yang saya buat ni simple sangat sebenarnya. Dan mungkin ada yang dah buat. …

Siapa nak jadi orang kaya … sila baca ni!

Siapa kata tak perlu jadi kaya. Anda yang baca artikel ini tentu setuju bahwa kita mesti jadi kaya. Betul kan. Nak membangun perlukan sumber. Sumber kewangan, jangan nafi. No money, dok goyang kaki je lah. Wokeh sebab tu saya senaraikan sini 10 Tabiat Untuk Jadi Kaya! Itupun saya baca email dari Tuan Zyan hari ni …

Cara mudah import barang dari China ke Malaysia

Sekarang semuanya made in china. Dulu orang kata barang china takde kualiti tapi sekarang banyak syarikat telah memindahkan operasi pembuatan ke china jadi persaingan menjadi semakin sengit dan ini menjadikan china sebuah negara pembuat yang perlu memenuhi kualiti pembuatan yang ditetapkan oleh syarikat pelabur dari seluruh dunia dan menghasilkan barang China murah. Jadi tidak hairan …

Cara nak start bisnes online

Mula-mula tanya diri dulu kenapa nak bisnes. Jika tak boleh jawab maka lebih baik stop. Sebab diri sendiri tak ada jiwa nak bisnes. Bila tak ada jiwa jadi tak ada motivasi. Tak ada motivasi jadinya tak akan bergerak. Tak gerak maksudnya akan lingkup nanti. Tambahan kalau ada masalah datang je sikit pasti terus putus asa. …

Bisnes online paling laris 2016

Ramai yang tertanya-tanya apa bisnes online yang paling laris pada tahun 2016. Sebabnya ialah anda nak start bisnes tahun 2017 kan dan tak pasti apa nak dijual. Tak semestinya anda nak follow bisnes online paling laris tu dan fikir anda juga boleh sukses dengan bisnes yang sama. Nak tahu tak kenapa? Setiap orang ada kesesuaian …

Mantapkan pemasaran untuk bisnes 2017

Tahun 2017 merupakan tahun yang mencabar. Lihat sahaja tahun 2016 pun peniaga sudah banyak mengeluh. Begitu juga yang bukan peniaga disebabkan oleh keadaan ekonomi yang kurang kondusif. Tapi jika kita selalu membaca yang positif disebalik kesulitan itu sentiasa didalamnya terselit peluang. Apatah dalam bisnes online banyak cerita-cerita yang tersebar ada peniaga yang mendapat faedah dari …

Mahu mula bisnes online 2017?

Nak mula bisnes pada tahun 2017? Anda ke yang dulu tahun 2015 kata nak mula bisnes online 2016 tapi tak buat-buat? Rasanya ada juga yang dari tahun 2014 kata tahun depannya nak start biz 2015. Tapi tinggal angan-angan semata. Okey takpe saya bagi tips bagi yang nak mula tahun 2017. Its never too late to …