Apa ke hal yang best sangat tentang Perodua Bezza ni?

Kecoh satu malaysia memperkatakan tentang Perodua Bezza. Nampak macam Toyoto Vios. Macam Honda City pun ada. Ye ke tak? Apa pun kualiti terbaik pada harga yang terbaik? Siapa pun takkan lepaskan. Dijangka akan meletop! Yang penting buatan Malaysia. 9 Perkara Anda Perlu Tahu Mengenai Perodua Bezza (2016) Dikenali sebagai Perodua Bezza, nama itu sendiri sebenarnya…

[Continue reading]

Harga ayam melambung RM25 seekor di Kelantan

Ini ada peluang bisnes bagi yang minat jual ayam. Dilaporkan terdapat beberapa tindakan segelintir peniaga yang tamak yang menghalang bekalan dan menyebabkan harga ayam naik mendadak. Pihak berwajib dah menolak sekerasnya berkenaan kononnya kenaikan herga disebabkan bekalan terhad akibat penyakit bronkitis. Ini adalah kerana penyakit ini merupakan penyakit endemik dan biasanya dikawal dengan pemvaksinan. Jika…

[Continue reading]

Skrip close sale yang berkesan

Antara beberapa sebab kenapa close sale boleh berjaya. Anda boleh gunakan bahasa pelanggan semasa membuat close sale. Tidak semestinya menggunakan bahasa formal sepanjang masa. Ini bertujuan menggalakkan rasa kesamaan antara pelanggan dan penjual menjadikan perbualan lebih selesa seperti kawan lama. Tidak memberi harga terus apabila diminta kerana alasan yang biasa diberi adalah harga terlalu mahal….

[Continue reading]

Karang ayat promosi produk kecantikan yang mampu menarik perhatian pelanggan

Sudah lumrah dalam pasaran tempatan produk yang paling banyak membanjiri ialah produk kecantikan. Pembuat produk tidak serik-serik dengan penghasilan satu demi satu produk baru walaupun sebelumnya ada produk yang sama tapi mungkin brand lain. Ini adalah kerana ianya adalah lubuk dan ramai sungguh peminat kecantikan dalam negara kita ini. Sampai boleh dikatakan pasaran produk kecantikan…

[Continue reading]

Teknik bisnes facebook cara promote kuih raya

Bisnes kuih raya sangat bergantung kepada: Kemahiran pembuat kuih raya itu sendiri kerana kepakarannya membuat sesuatu kuih raya itulah yang melekat di hati pelanggan dan menjadikan kuih itu special. Pelanggan tetap yang membuat order saban tahun sudah tentu sangat dihargai dan pasti ianya akan sangat membantu tanpa membuat promosi yang banyak. Penjenamaan kuih raya juga…

[Continue reading]

Bagaimana hasilkan komisyen RM3000 sebulan dengan affiliate?

Apa itu Affiliate? Affiiate adalah NEW CAREER dalam industri buat duit online. Affiliate bermaksud Agen Pemasaran Online. Agen yang mempromosikan produk orang lain dan menerima komisyen 30% hinggga 100% apabila produk yang dipromosikan itu terjual. Cth: Harga Produk RM100 Komisyen RM50 Jual 20 unit sebulan Income RM50 x 20 = RM1,000 Harga Produk RM200 Komisyen…

[Continue reading]

Contoh promosi produk di wall facebook personal

Selalunya bila ingat buat promosi mesti nak kena buat fanpage. Fanpage khas untuk bisnes. Boleh juga. Tapi sebenarnya ada banyak cara. Kita mestilah dinamik dan fleksibel. Tak boleh nak jumud dan berpegang kepada satu pendapat sahaja. Tapi ada rules juga. Undang-undang standard nak buat promo. Pertamanya mesti fokus. Tak boleh nak caca marba promote pelbagai…

[Continue reading]

Cara promosi produk yang berkesan

Cara promosi produk yang berkesan ialah dengan cara yang berulang-ulang yang dibuat dalam keadaan yang pelbagai. Pelanggan jadi bosan jika iklan yang sama diulang banyak kali. Kadangkala kita sendiri pun naik muak dengan iklan yang kita dah buat. Solusinya ialah pelbagaikan iklan itu agar ia nampak menarik. Untuk mendapatkan idea membuat iklan tidaklah susah. Jangan…

[Continue reading]

3 formula asas bantu close sale whatsapp dengan pantas

Tips untuk mudah close sale ada 3 formula asas. Saya pasti ramai yang hadapi masalah close sale. Jangan cepat stress : – kalau tak berjaya close – kalau dah borak2, kemudian “tq for info, nt sy nk sy pm balik” – “pm price” tanya2 skit, “price pleaseee…”. Ini terjadi sebab tak faham asas. Sebabnya tiada…

[Continue reading]