Asas pemasaran online adalah melalui penulisan berpengaruh

First impression itu sangat penting. Bayangkan sewaktu proses temuduga, calon dan penemuduga tidak kenal satu sama lain dan penilaian pertama dibuat adalah semasa calon mengetuk pintu dan masuk dengan penampilan yang dibawanya. Begitu juga semasa proses penjualan secara online dimana buyer dan seller adalah saling tidak mengenali. Jadi bagaimana buyer tersebut nak percaya kepada seller …

Pengaruh softselling untuk mempromosikan produk makanan

Nak bagitau hanya Allah swt sahaja yang ada kuasa. Softselling tak ada kuasa nak suruh orang beli produk makanan anda. Tapi ayat softselling boleh mempengaruhi orang membeli. Jika di medium offline bermacam cara kita boleh buat dimedium online juga ada caranya tersendiri. Pernahkan anda cuba kaedah softselling dan storytelling? Ianya bukan kaedah direct “3 ketul, …

Kaedah mengiklankan perniagaan di Facebook

Kaedah mengiklankan perniagaan di Facebook ada pelbagai cara mengikut kesesuaian peniaga dan kos. Masih ramai yang terkial-kial nak bisnes tetapi tidak mahir dalam memperkenalkan produk kepada umum. Pemasaran di Facebook merupakan satu skill yang patut dikuasai oleh peniaga. Khasnya bagi pemula bisnes yang baru nak bermula dengan kos yang terhad kita mesti kreatif untuk menonjolkan …

4 jenis pelanggan anda perlu tahu untuk bantu mudahkan jualan

Sekiranya anda berniaga mesti kenal 4 jenis manusia atas muka bumi Allah ini:   -Kinestetik Orang kinestetik ini sifatnya suka bergerak tak reti duduk diam. Dan jenis orang yang berperasaan feeling feeling love gitu. Jadi untuk close sale orang sebegini anda perlu tunjukkan demo cara pakai produk atau servis. Bagi mereka tester produk PERCUMA untuk …

Reset minda jika mahu kaya

Ramai yang membaca buku-buku motivasi dan pembangunan diri untuk menarik kejayaan dan kekayaan dalam hidup mereka. Mungkin ada yang meletakkan nota di dalam bilik tidur sebagai peringatan tentang keinginan atau matlamat hidup mereka. Ramai yang tahu rahsia kejayaan. Tetapi mengapa ada yang masih belum dapat kekayaan yang dikehendaki? Perkara yang paling penting dalam penerimaan kepercayaan …

Minda positif jemput rezeki

Menarik wang dan kekayaan sepatutnya menjadi mudah. Anda tidak perlu bersusah-payah untuk mencari wang. Dengan memiliki wang membuatkan hidup anda lebih senang dan anda bebas melakukan apa yang anda mahukan. Tetapi jika anda tidak mempunyai kekayaan yang anda inginkan, jika anda tidak menarik wang yang anda inginkan, maka anda tidak menghantar mesej untuk memiliki lebih …

Percayalah pada diri sendiri

Anda adalah insan yang hebat. Anda mempunyai suatu kuasa dalam diri anda. Anda boleh mencapai semua matlamat anda apabila anda bekerja dengan kuasa yang ada pada anda. Apabila anda memahami kuasa ini, apabila anda tahu bagaimana menggunakannya, anda boleh mendapatkan apa yang anda inginkan. In shaa Allah. Bayangkan bila anda dapat wang yang banyak, mempunyai  …

Fikiran positif akan menarik banyak kejayaan

Hipnosis atau “mind-programming” boleh membantu memperbaiki hidup anda dengan membuang semua kepercayaan negatif yang mana menjadi halangan bagi anda dalam mencapai kejayaan dan kekayaan. Bagaimana hipnosis boleh membantu anda? 1. Anda boleh mengembangkan kesedaran kejayaan Pertama, hipnosis boleh membantu anda mengembangkan kesedaran tentang kejayaan. Ini adalah keadaan minda di mana anda mengetahui tiada keraguan, yang …

Mengapa orang kaya akan terus kaya dan orang miskin akan terus miskin?

Ini adalah persoalan yang biasa kita dengar. Orang kaya akan terus mendapat peluang untuk menambah kekayaan mereka sedangkan orang miskin kurang berpeluang. Tahu tak kenapa? Ini adalah kerana apa yang berada dalam minda mereka sendiri, yang lebih tepat adalah pada minda bawah sedar mereka. Dengan lebih jelas lagi, ia adalah program atau format pemikiran dalam …

Daftar Tadika Bukit Mahkota Kajang

Bila hujung tahun tiba masanya ibubapa mencari tadika untuk anak-anak sebagai persediaan sebelum masuk ke alam persekolahan. Tadika Celik Minda membuka pendaftaran untuk kemasukan anak-anak berumur 4-6 tahun sepanjang bulan November dan Disember dan akan menutup sesi pendaftaran apabila kuota telah dipenuhi. Jadi digalakkan sangat ibubapa supaya tidak lengah sebab maklumlah masa berjalan pantas. Tau-tau …

Masih ada kerja kosong bagi yang malas

Bill Gates pernah meluahkan kata-kata bahawa beliau akan memilih pekerja yang malas untuk bekerja di syarikatnya kerana orang seperti itu akan sentiasa mencari jalan singkat untuk menyiapkan satu satu tugasan berbanding orang biasa yang menggunakan kaedah konvensional. Saya percaya malas yang dimaksudkannya adalah cerdik dan licik serta pandai mengambil kesempatan dimana ada kelemahan dan bukanlah …

Side income senang dengan bisnes borong China online

Caranya ialah yang lain dan tak bukan side income dari  internet! Ya, Internet. Memang amat mudah sekali dilakukan. Mesti anda tanya saya balik, kenapa mesti internet? Bukan teknik lain lebih straight forward ke? Internet-internet ni bukan susah ke? Baiklah, banyak kelebihannya kita buat duit pakai internet ini berbanding cara-cara yang lain. Berikut antara kelebihan-kelebihan yang …

Bisnes borong China online bisnes internet senang, mudah dan cepat untung!

Tentu anda sendiri sudah pun mula tahu akan kebaikan bisnes internet ni. Silap-silap, anda telah menghabiskan masa cuba mencari bisnes internet yang boleh anda cuba. Bisnes internet ada bermacam-macam, dari buat blog, sampailah buat facebook page buat dropship. Bahkan saya sendiri pernah terbaca panduan 100 model bisnes internet! 100 tu, banyaknya. Mana satu yang terbaik? …

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com