Bagaimana blog mampu buat duit sampingan tambah pendapatan anda

Pendapatan tambahan bukanlah kerana kita suka-suka nak tambah duit nak enjoy. Saya dapat rasakan anda yang baca artikel ini berhempas pulas mencari duit untuk menyara keluarga. Pastinya apabila anda nak cari pendapatan tambahan sudah pasti ada sebabnya. Jadi saya rasa sangat perlunya saya share pengalaman untuk bantu pembaca sekalian. Perkongsian artikel yang saya tulis ini…

[Continue reading]

Berniaga diinternet nak jual ape?

Memang parah ni, nak niaga tapi tak ada ilmu. Orang yang baru nak berjinak macam-macam soalan bermain dalam kepala. Pusing. Antara soalannya adalah macam: – apa nak jual di malaysia – berniaga diinternet nak jual ape – betul ke perniagaan boleh menguntungkan – macammana bisnes borong china – apa bisnes yang laku 2016 – bisnes…

[Continue reading]

Nak jual apa yang laku untuk bisnes?

Ada banyak sebab kenapa nak jual apa yang laku. Kalau tak laku buat apa nak jual. Menghabihkan boreh je! Bukan macam tu … Sebenarnya ada sebab yang kukuh kenapa nak jual produk laku, Sebabnya produk laku bermaksud produk tersebut ada market dan ada permintaan. Dalam hal ini pelanggan tengah menunggu dan tinggal dan nak ngap…

[Continue reading]

Cara tarik follower Instagram

Cara tarik follower Instagram adalah lebih kurang sama dengan medium sosial yang lain. Cara yang paling klasik atau popular ialah dengan follow orang dulu dan mengharapkan orang tersebut akan follow IG kita itupun jika mereka berminat. Jadi bagaimana nak pastikan orang yang kita follow akan menjadi follower kita pula? Mudah aja. Setiap orang ada minatnya…

[Continue reading]

Macam mana nak promote barang di IG

Macam mana nak promote barang di ig? Sudah tentu anda berbisnes online dan sedang tercari-cari cara untuk memperkenalkan produk anda kepada orang ramai melalui medium sosial. Sememangnya banyak medium sosial yang boleh digunakan untuk promote barang. Dan boleh kata semuanya tak perlu bayar pun untuk kita gunakan. Nampak mudah dan ramai orang pun dah guna…

[Continue reading]

Harga stroller baby murah di Malaysia bawah RM300

berat cuma 5 kg, harga cuma RM100++

Nak stroller harga murah? Lazada lah tempatnya. Lazada jual banyak brand dan banyak pilihan dari segi kualiti mengikut kemampuan pembeli. Jadi dengan hanya satu tempat anda boleh buat survey dan pilih mana yang berkenan dihati mengikut bajet yang anda mampu. Masih tak percaya? Saya akan senaraikan semua stroller murah yang anda boleh dapat dengan harga…

[Continue reading]

Bagaimana nak tambah follower Instagram untuk bisnes

Sekarang ni, instagram memang sedang hot! Sudah ramai yang mula buat jualan “meletup-letup” di instagram! Salah seorang daripanya, Tuan Nigel Ong! Dulu… dia banyak jual barang-barang yang dia borong dari china secara online di Facebook. Tapi sekarang, banyak jualannya diperolehi dari instagram pula. Dalam masa yang sama, ramai juga yang bertanya kepada beliau, bagaimana beliau…

[Continue reading]

Cara nak promosi barang di Instagram

Mungkin anda tercari-cari platform terbaik untuk mempromosikan barang niaga. Bagi sesetengah orang, Instagram adalah salah satu platform terbaik sekiranya berminat untuk membuat iklan secara percuma, mudah dan hotselling. Instagram tidak terlalu terikat dengan rules seperti di FB. Lebih mudah untuk anda jana followers. Berikut adalah turutan kerjanya. –> Ramai followers –> Ramai nampak iklan anda…

[Continue reading]

Strategi untuk menguntungkan pelaburan emas

Sedikit perkongsian. Moga ada manfaatnya. Jangan cuba berdagang dengan pasaran. Ya, ramai yang nak cepat kaya jadi jutawan emas segera sanggup bergolok bergadai mengambil risiko main emas macam main saham lepas tu masuk Ar Rahnu bagai sebab nak kejar untung. Jangan. Sebaliknya saya sarankan program pengumpulan bulanan atau mingguan jika mampu (hari-hari pun boleh beli…

[Continue reading]

Ini adalah perniagaan yang menguntungkan di tahun 2016 ini

Bisnes emaslah perniagaan yang menguntungkan pada tahun 2016 dan yang mendatang. KELEBIHAN EMAS Emas ni senang kita nak bawak lari…. contoh 250g goldbar…kita masuk dalam poket je.. cute je goldbar tu. Nilai 250g goldbar dlm 37k sekarang. Cuba imagine, boleh ke masuk poket kalau duit kertas 37k? Siapakah guru kita kalau nak belajar emas ni?…

[Continue reading]

Mengapa kita nak kena beli emas?

Perempuan beli emas biasa. Mereka beli emas dalam bentuk barang kemas. Jarang lelaki beli emas dan buat tidak kisah. Jika nak tahu penting ke emas ni kita kena belajar sejarah. Sebab selalunya sejarah berulang. So apa kaitan sejarah dan emas. Jika mengikut sejarah emas digunakan sebagai matawang. Secara sedikit demi sedikit lama kelamaan sekeping kertas…

[Continue reading]