Amalan setiap pagi yang jadikan sales makin deras

Ini perkongsian ikhlas dari Facebook Nadiah Azaman ppk. Bismillahirrahmanirrahim Ok saya nak kongsikan amalan yang saya cakap sebelum ni, yang saya dapat dari seorang founder produk. Siapa founder tu biarlah saya rahsiakan 🙂 Semoga beliau perolehi pahala berganda kerana berkongsi. Ok amalan yang saya buat ni simple sangat sebenarnya. Dan mungkin ada yang dah buat. …

Siapa nak jadi orang kaya … sila baca ni!

Siapa kata tak perlu jadi kaya. Anda yang baca artikel ini tentu setuju bahwa kita mesti jadi kaya. Betul kan. Nak membangun perlukan sumber. Sumber kewangan, jangan nafi. No money, dok goyang kaki je lah. Wokeh sebab tu saya senaraikan sini 10 Tabiat Untuk Jadi Kaya! Itupun saya baca email dari Tuan Zyan hari ni …

Cara mudah import barang dari China ke Malaysia

Sekarang semuanya made in china. Dulu orang kata barang china takde kualiti tapi sekarang banyak syarikat telah memindahkan operasi pembuatan ke china jadi persaingan menjadi semakin sengit dan ini menjadikan china sebuah negara pembuat yang perlu memenuhi kualiti pembuatan yang ditetapkan oleh syarikat pelabur dari seluruh dunia dan menghasilkan barang China murah. Jadi tidak hairan …

Cara nak start bisnes online

Mula-mula tanya diri dulu kenapa nak bisnes. Jika tak boleh jawab maka lebih baik stop. Sebab diri sendiri tak ada jiwa nak bisnes. Bila tak ada jiwa jadi tak ada motivasi. Tak ada motivasi jadinya tak akan bergerak. Tak gerak maksudnya akan lingkup nanti. Tambahan kalau ada masalah datang je sikit pasti terus putus asa. …

Bisnes online paling laris 2016

Ramai yang tertanya-tanya apa bisnes online yang paling laris pada tahun 2016. Sebabnya ialah anda nak start bisnes tahun 2017 kan dan tak pasti apa nak dijual. Tak semestinya anda nak follow bisnes online paling laris tu dan fikir anda juga boleh sukses dengan bisnes yang sama. Nak tahu tak kenapa? Setiap orang ada kesesuaian …

Mantapkan pemasaran untuk bisnes 2017

Tahun 2017 merupakan tahun yang mencabar. Lihat sahaja tahun 2016 pun peniaga sudah banyak mengeluh. Begitu juga yang bukan peniaga disebabkan oleh keadaan ekonomi yang kurang kondusif. Tapi jika kita selalu membaca yang positif disebalik kesulitan itu sentiasa didalamnya terselit peluang. Apatah dalam bisnes online banyak cerita-cerita yang tersebar ada peniaga yang mendapat faedah dari …

Mahu mula bisnes online 2017?

Nak mula bisnes pada tahun hadapan 2017? Anda ke yang dulu tahun 2015 kata nak mula bisnes online 2016 tapi tak buat-buat? Rasanya ada juga yang dari tahun 2014 kata tahun depannya nak start biz 2015. Tapi tinggal angan-angan semata. Okey takpe saya bagi tips bagi yang nak mula tahun 2017. Its never too late …

3 sebab utama mengapa blog gagal hasilkan wang buat anda

Blog anda masih gagal buat wang untuk anda? Walaupun buat blog sebagai sekadar hobi sekurang-kurangnya biarlah ia boleh buat duit at least untuk cover sewa hosting dan domain. Macam blog saya ni domain free jer pun cuma sewa hosting RM100 setahun (sebab ambil pakej istimewa). Cuba bayang nak cover RM100 setahun maksudnya sebulan cuma saya …

Kucing makhluk berkat jemput rezeki

Kucing merupakan makhluk yg berkat. Mengapa? Kisah ini dipetik daripada kisah Badiuzzaman Said Nursi seorang pejuang dan pemikir Islam Turki. Ketika beliau berseorangan di pondok, beliau hanya ditemani oleh 4 ekor kucing. Terlintas dihatinya mengapa kucing dikatakan makhluk yang berkat sedangkan kucing kerjanya hanya bermain makan dan tidur tidak seperti makhluk lain yang melakukan pekerjaan. …

Asas pemasaran online adalah melalui penulisan berpengaruh

First impression itu sangat penting. Bayangkan sewaktu proses temuduga, calon dan penemuduga tidak kenal satu sama lain dan penilaian pertama dibuat adalah semasa calon mengetuk pintu dan masuk dengan penampilan yang dibawanya. Begitu juga semasa proses penjualan secara online dimana buyer dan seller adalah saling tidak mengenali. Jadi bagaimana buyer tersebut nak percaya kepada seller …

Pengaruh softselling untuk mempromosikan produk makanan

Nak bagitau hanya Allah swt sahaja yang ada kuasa. Softselling tak ada kuasa nak suruh orang beli produk makanan anda. Tapi ayat softselling boleh mempengaruhi orang membeli. Jika di medium offline bermacam cara kita boleh buat dimedium online juga ada caranya tersendiri. Pernahkan anda cuba kaedah softselling dan storytelling? Ianya bukan kaedah direct “3 ketul, …

Kaedah mengiklankan perniagaan di Facebook

Kaedah mengiklankan perniagaan di Facebook ada pelbagai cara mengikut kesesuaian peniaga dan kos. Masih ramai yang terkial-kial nak bisnes tetapi tidak mahir dalam memperkenalkan produk kepada umum. Pemasaran di Facebook merupakan satu skill yang patut dikuasai oleh peniaga. Khasnya bagi pemula bisnes yang baru nak bermula dengan kos yang terhad kita mesti kreatif untuk menonjolkan …

4 jenis pelanggan anda perlu tahu untuk bantu mudahkan jualan

Sekiranya anda berniaga mesti kenal 4 jenis manusia atas muka bumi Allah ini:   -Kinestetik Orang kinestetik ini sifatnya suka bergerak tak reti duduk diam. Dan jenis orang yang berperasaan feeling feeling love gitu. Jadi untuk close sale orang sebegini anda perlu tunjukkan demo cara pakai produk atau servis. Bagi mereka tester produk PERCUMA untuk …

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com