Dhuha 12 rakaat

Dhuha ialah tanda syukur. Tanda syukur dengan perbuatan. Bukan setakat syukur dengan mulut. Ianya satu mujahadah. Bukan semua mampu nak buat. Mungkin ada yang belum buat dhuha. Ada yang buat dhuha sikit. Ada yang buat dhuha kadang-kadang. Ada yang buat selalu. Ada yang buat ikut mood. Paling kurang ialah 2 rakaat. Apa yang menarik tentang

Jual air

Mungkin ramai yang pandang rendah pada orang yang jual air. Mungkin itu pandangan anda sebab anda sendiri tak berani nak bancuh air untuk jual di tepi jalan. Orang yang tahu menghargai usaha mencari duit yang halal pasti tahu dan faham mengapa ada orang yang sanggup jual air di tepi jalan. Bagi manusia yang terdesak dia

1 USD to RM

Hari ini, nilai tukaran matawang 1 USD to RM ialah 1 USD = RM4.46 Ianya agak tinggi berbanding setahun lalu yang hanya sekadar RM3.70 untuk 1 USD. Ianya berita yang buruk jika dipandang dari sudut yang negatif, tetapi boleh menjadi berita yang baik jika dipandang dari sudut yang positif. Kita cuba ambil peluang. Untuk kebaikan

Buat roti

Suka masak? Buat roti? Buat kek? Buat kuih? Bakeri lah orang kata. Jika anda pandai & suka masak atau suka buat kuih, kek, roti dan sebagainya kenapa tidak jadikan aktiviti tersebut sebagai sesuatu yang boleh menambahkan pendapatan? Buat bisnes orang kata. Bisnes bakeri atau bisnes kuih-muih atau bisnes kek & roti. Bisnes buat kuih ni

Contoh perniagaan kecil

Perniagaan yang kecil adalah sangat praktikal nak buat. Tak perlulah nak takut yang penting kena semangat yang membara dan tak peduli apa orang kata pun. Yang penting aku nak berniaga. Mesti boleh rasa sendiri kan. Bagi yang rasa macam nak berniaga tapi masih takut nak buka gerai tepi jalan tu maksudnya belum bersedia lah tu.

Micro business in Malaysia

Selalu yang kita dengar ialah bisnes kecil tapi kali ini saya ingin menulis berkenaan bisnes mikro. Bisnes mikro selalunya dijalankan secara one man show dan hanya memerlukan seorang iaitu pemilik bisnes seorang sendiri untuk run the business. Sama macam bisnes lain bisnes mikro ini boleh jadi dijalankan secara online atau offline. Online ialah bisnes yang

Anda usahawan sukar dapat pinjaman perniagaan bank?

Tadi baru borak-borak dengan seorang usahawan. Kebetulan kereta wife seat belakang kotor sangat almaklumlah anak-anak gemar menumpahkan susu, minuman dan pelbagai makanan kat dalam kereta. Usahawan ni buat servis cuci dalaman kereta secara mobile so kita tak perlu keluar rumah dengan harga yang amat berpatutan. Ini macam juga orang buat servis cuci rumah (housekeeping). Kita

Semuanya dari hati ikhlas kerana Allah

Setiap dari perbuatan kita sehari-hari adalah tercetus dari hati. Sekiranya baik hati kita maka baik hasilnya dan begitu juga sebaliknya. Kehidupan yang positif bermula dari cetusan hati yang murni dan fikirkan perkara yang baik-baik sahaja. Mulakan setiap perbuatan pada setiap ketika dengan niat yang baik. Tetapi niat baik sahaja tidak cukup. Niatlah kerana Allah swt.

Tips simpan duit untuk jadi kaya

Banyak cara dan teknik simpan duit ni tapi yang payahnya ialah nak konsisten menyimpan dek kerana lemahnya iman. Pantang nampak duit je mesti nak belanja sebab itu tips untuk simpan duit ialah asingkan terus. Tak perlu tunggu belanja dulu dan rasa-rasa bila ada lebihan lebih baru nak disimpan. Memang tak akan tersimpa la gitu jawabnya.

Berniaga dengan Tuhan

Berniaga dengan Tuhan. Adakah Tuhan mata duitan? Jangan salah faham. Kehidupan keseluruhannya adalah perniagaan. Bagi yang cerdik, mereka memikirkan keuntungan yang bakal di kutip sewaktu di akhirat nanti. Bagi yang buta, mereka hanya fikirkan keuntungan wang ringgit, kekayaan, pangkat dan faedah duniawi sahaja. Tak percaya kita hidup berniaga dengan Tuhan? Cuba perhati cerita berikutnya …

Ayat mudah nak promote barang hanya dengan cara santai

Ayat mudah nak promote barang adalah tak susah sebenarnya. Kita selalu memikirkan ayat pemasaran yang skema. Ini mitos! Tidak semestinya. Apabila kita promosi di media sosial, mesti ingat semua orang dalam mood santai. Takde yang nak stress. Jadi bila kita promosi dengan ayat skema, kompom orang akan lari. Kita juga selalu fikir ayat apa yang

Buka kedai online untuk bisnes trading

Sebenarnya timbul niat saya untuk tulis artikel berkenaan buka kedai online ni sebab cadangnya semalam ada nak beli sedikit barang untuk buat satu projek kat rumah. Ada dapat no kontek untuk satu company ni so saya pun cubalah browse internet untuk nak cari info lanjut berkenaan syarikat dan apa jenis barang yang dijual untuk window

Berhenti kerja atau dibuang nak kerja apa?

Sekarang ni kan zaman gawat. Ini bukannya masa untuk mengeluh. Adakah anda berhenti kerja secara sukarela atau diberhentikan kerja?!. Tak elok jika tunggu dan serah nasib. Sementara nak tunggu kerja baru kukuh dan stabil. Boleh jer buat sesuatu. Mana tahu asalnya nak buat kerja sampingan bagi tampung pendapatan tambahan. Cadangan: Berniaga kecil-kecilan. Tak tahu berbisnes?

Kos iklan mahal bila buat FB ads?

Ingatkan FB ads tu senang jer! Set dan letak duit .. bedesup sales masyukk. Bole tido tapi sales masuk waktu tido… kan. Nasib baik kalau tak tebako je duit gitu. Tak dinafikan ada ramai yang dah berjaya dengan FB ads cumanya keraknya agak tebal. Maksudnya sales tinggi la jugak tapi lepas tolak modal FB ads,

Cara tambah pendapatan pelajar bagi tampung perbelanjaan

Baru-baru ini kita ada terdengar yang ramai pelajar terbabit dengan skim MLM yang berjaya menipu duit yang sepatutnya digunakan untuk tampung yuran belajar. Agak kasihan juga sebab tentunya pelajar ini menaruh harapan untuk menjadikan wang yang dilaburkan sebagai batu loncatan untuk menggandakan wang saku agar dapat digunakan pada masa depan. Malangnya mereka tertipu dengan sindiket

Dah ada produk, tapi tak tahu macamana nak jual?

Selalu kita keliru. Ini biasa. Bila nak bisnes, ada kata mesti ada produk dulu. Tapi bila dah ada produk tak tau camner nak pasarkan. Ada juga kata belajar marketing dulu. Tapi hasilnya semua benda pun kita jual, tak fokus dan caca marba jadinya. Sebenarnya dua-dua bidang pun kena ada ilmu. Nak jual produk apa dan

Contoh ayat untuk cari dropship untuk owner produk

Anda owner produk? Tentu pening nak cari ejen dropship. Itu satu hal. Lagi satu pasti anda perlu juga ejen dropship yang mahir kan. Ejen ramai tak menjamin sales yang tinggi. Kadang ejen tak ramai mana pun tapi kalau ejen power baru best! Ejen ni pulak kalau anda nak maju anda mesti majukan diaorang dahulu. Ibarat

Ayat dropship untuk tarik ejen

Memang bertuah jadi ejen dropship sebab produk dah ada owner sediakan dan kadang jadi ejen pun percuma. Prestasi ejen ke ejen pulak beza. Produk tak menjamin sales tinggi. Kepakaran menjual akan bantu ejen dropship untuk jual dan close sale. Sebab tu kalau kita lihat, produk sama, owner produk sama, grup dropship sama tapi jumlah jualan

Nak bisnes tapi takde pengalaman marketing?

Adakah anda orang yang takde pengalaman dalam marketing langsung, tetapi ada semangat yang tinggi untuk berbisnes? Tiada masalah. Ini bukan saya cakap. Tapi otai bagi jaminan. Nak ke belajar: 1. Strategi Gerilla Marketing – Saya akan ceritakan bagaimana anda boleh buat marketing tanpa guna FB Ads, dan tanpa menggunakan kos pun.. 2. 7 Steps dalam

Strategi ayat softselling ialah menjual dengan tanpa menjual

Strategi Menjual Tanpa Menjual. Ramai yang menjual dengan cara Hard Selling. Sebenarnya cara hard selling ni bukan saja susah nak menjual, lagi la menyebabkan orang lain “ban” atau “unfren anda”. Jadi, the best idea ialah anda create ayat menjual tanpa nampak pun anda sedang menjual (softselling). Faham ke faham? Semua bisnes mesti nak jual. Tapi

Pengedar Shaklee Putra Mahkota Kajang

Shaklee mempunyai pelbagai produk suplemen untuk penjagaan kesihatan. Rangkaian produk Shaklee merangkumi suplemen seperti vitamin c yang biasa kita makan sehinggalah set suplemen yang lengka. Contoh-contoh set lengkap adalah seperti set kesuburan untuk wanita, set kesuburan untuk lelaki, set ibu hamil, set ibu menyusu, set ibu berpantang. Ini termasuk juga set-set yang lain seperti set

Cara cepat kaya menurut Islam

Nak tahu cara cepat kaya menurut Islam? Jangan tinggal solat dhuha Solat witir setiap malam Puasa 13, 14 dan 15 haribulan setiap bulan Nak tips lagi? Sila tonton video Inilah cara cepat kaya menurut Islam kemudian klik banner cara cepat kaya menurut Islam di bawah! Klik dan Share

3 tips murah rezeki dalam perniagaan amalan Rasulullah saw

Baru je dengar tazkirah tadi memang menarik poin-poin ustaz rugi pulak tak share. Tajuk lain tapi ustaz tergerak nak share jadi aku pun terus tangkap apa tips yang bagi aku memang GOLD! Tiga tips je memang simple tapi amat bermakna sebab jika banyak sangat pun belum tentu kita boleh buat semua. Tips ni timbul dari
Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com