Cara jaga enjin Myvi

Tips mudah jaga enjin ialah pastikan cukup mileage tukar minyak hitam tukar oil filter. Ini tips paling basic semua orang kena tau. Kalau tak nak…

Cara kumpul duit beli phone

Ada satu cara jimat duit gaji yang paling mudah. Ini basic tapi takde yang sanggup buat. Caranya ialah dengan rekod belanja bulanan. Ambil satu kertas.…

Syarat untuk berjaya

Tips simple je ni. Ada dua amalan yang selalu di beritahu dalam Al Quran dan dinyatakan bersama. Nak tahu apa dia amalan tu? Semua orang…

3 tips bisnes berjaya

3 tips ni dikongsikan oleh CEO Al-Ikhsan. Solat sempurna Berbakti pada ibubapa Sedekah Solat terbaik adalah berjemaah. Awal waktu. Lebih baik tepat waktu – sebaik…

Buat apa yang fitrah manusia suka

Pagi tadi dengar di Radio IKIM waktu drive nak beli sarapan. Rupanya CEO Al-Ikhsan berkongsi tips. Berniaga ni kita serve manusia. Jika orang suka tentu…

Petua ubati keracunan makanan paling best

Rasanya ini kali kedua saya menulis untuk topik ini sebabnya baru-baru ni hampir-hampir keracunan nak jadi semakin teruk tapi teringat tips lama. Asalnya kerana ada…

Contoh ayat review instagram

Pemasaran Instagram merupakan antara pilihan terbaru bagi yang meniaga online. Mungkin dah selalu sangat orang guna Facebook jadi baik juga bagi yang baru nak mula…

Tips simpanan duit berniaga

Ramai orang ingat bila banyak buat sale maksudnya berjaya lah bisnes tu. Tapi ramai yang hairan apabila cek balik cash money di hujung bulan duitya…

Dhuha 12 rakaat

Dhuha ialah tanda syukur. Tanda syukur dengan perbuatan. Bukan setakat syukur dengan mulut. Ianya satu mujahadah. Bukan semua mampu nak buat. Mungkin ada yang belum…

Buat income jual air

Mungkin ramai yang pandang rendah pada orang yang jual air. Mungkin itu pandangan anda sebab anda sendiri tak berani nak bancuh air untuk jual di…

1 USD to RM

Hari ini, nilai tukaran matawang 1 USD to RM ialah 1 USD = RM4.46 Ianya agak tinggi berbanding setahun lalu yang hanya sekadar RM3.70 untuk…

Buat roti

Suka masak? Buat roti? Buat kek? Buat kuih? Bakeri lah orang kata. Jika anda pandai & suka masak atau suka buat kuih, kek, roti dan…

Contoh perniagaan kecil

Perniagaan yang kecil adalah sangat praktikal nak buat. Tak perlulah nak takut yang penting kena semangat yang membara dan tak peduli apa orang kata pun.…