Hidup terasa sempit?

Di kisahkan pada suatu ketika dahulu, datang seseorang kepada Rasulullah ﷺ lalu menceritakan tentang kehidupannya yang dalam kesempitan. Kemudian Rasulullah ﷺ mengajar dia 2 amalan…

Sikap positif ibu hasilkan anak yang hebat

Doa ibu adalah mustajab. Positif ibu maka positif lah anak. Sebagai ibu penting bagi anda bersikap positif anak kelak menjadi hebat. Ibaratnya kisah Thomas Edison.…

Kisah positif QATAR dengan Flying Cows

Cerita menarik ini berkisar tentang bagaimana Qatar menjadikan suatu masalah dan menukarnya menjadi suatu peluang dengan mengambil sikap positif dan profesional. Tahukah anda beribu ekor…

5 faedah berfikir positif

Nak hidup dalam keadaan yang lebih tenang? Hidup jadi lebih teratur dan relaks bila kita anggap hidup ni sentiasa ok. Dan hidup jadi stress bila…

Kenapa boleh bangkrap?

Takde niat apa-apa. Sekadar nak ambil iktibar. Pengurusan kewangan hatta jika diri sendiri tidak diurus dengan baik memang ke laut la jawabnya. Nak betul terkesan…

Rahsia doa makbul

Helmi Rahman: Nak tahu macam mana salah satu cara supaya doa-doa kita, yang luar biasa banyak, Allah kabulkan? TULIS Ya ditulis. . Ustaz Yusuf Mansur…

Ayat-ayat Cinta 2

Ini alkisah novel yang didaptasi ke filem. Fahri, yang kini tinggal di Edinburgh dan bahkan menjadi pendidik di University of Edinburgh, terpaksa menjalani kehidupan sehari-harinya sendirian.…

Wanita Juga Boleh Berbisnes

oleh Muhammad Abu Syauqi Banna Jumlah Muka Surat: 179 Harga: RM16.00 Wanita sering dihadapkan pada dua sudut ekstrem yang dilihat menjerumuskan mereka pada keadaan yang…

6 keuntungan dalam 1 ibadah dhuha

INILAH AKIBAT SHALAT DHUHA Banyak Orang Yang belum tahu apa akibat yang akan mereka rasakan bila rajin shalat dhuha. Beruntung sekali anda punya kesempatan membaca…

Ubah nasib dengan sedekah

*MERUBAH TAKDIR* SUATU HARI, MALAIKAT MAUT MENDATANGI NABI IBRAHIM A.S, LALU BERTANYA : *MALAIKAT :* “SIAPA ANAK MUDA YANG TADI MENDATANGIMU WAHAI IBRAHIM ? *NABI…

Peluang perniagaan bulan puasa Ramadhan

Sedar atau tidak… kini, hanya tinggal lebih kurang 50 hari sahaja lagi untuk kita sampai ke bulan Ramadhan! Bulan yang penuh barakah yang sentiasa dinanti-nantikan…

Tips usahawan berjaya

Semasa kami menyertai perkemahan bisnes dalam 2 tahun lalu di sebuah resort, saya perhatikan taikun-taikun yang sudah berjaya ini melakukan beberapa perkara ini pada waktu…

Doa bebas hutang

Satu doa yang sangat sesuai diamalkan oleh semua khususnya sewaktu tengelam dalam hutang dan sangat sukar pula untuk mampu membayarnya. اللَّهُمَّ اكْفِني بِحَلالِكَ عَنْ حَرَامِكَ،…

Cari homestay di Kuala Lumpur

Jalan jalan cari makan. Tapi ke KL jalan jalan nak cari apa. Selalunya KL orang jalan jalan nak shopping. Bila dah penat shopping baru cari…

Cara simpan duit berniaga

Banyak orang claim dia bisnes. Tapi bila hujung bulan dia tak tau duit pegi mana. Kita bole claim banyak jualan. Tapi bila ditanya untung bersih…

Jual produk di blog

Anda peniaga online? Blog selalunya dikaitkan dengan perkongsian santai. Sama seperti Facebook, blog adalah satu media sosial. Jadi cara menjual di blog sepatutnya sama dengan…

Masalah tak tahu menulis copywriting

Sepertimana yang telah dijanjikan sebelum ini, antara masalah yang sering timbul ketika menulis copywriting adalah: 1)Tidak tahu menulis copywriting kerana tidak mengetahui ilmu copywriting 2)Tidak…

Mula menjual dengan belajar copywriting

Apakah maksud Copywriting? Copywriting bermaksud apa sahaja hasil cetakan yang ditulis bagi tujuan pemasaran dan jualan atau dengan kata lain, ayat-ayat untuk menjual sesuatu produk…

4 contoh ayat power untuk promosi produk

Pembaca akan ditunjukkan 4 contoh skrip ayat promosi produk yang berkesan untuk membuat jualan di Facebook. Apa yang bakal pembaca temui nanti adalah skrip-skrip yang…

7 contoh copywriting headline memukau

Headline atau Tajuk adalah faktor terpenting dalam sesebuah Copywriting atau Ayat Jualan. Kerana, 80% kejayaan pelanggan membeli produk anda adalah disebabkan tajuk. Kenapa tajuk memainkan…

Petua elak kencing tak lawas

Najis jika tak dibendung akan beri mudarat pada pakaian seterusnya sebabkan ibadah kita tidak sah. Jadi penting tak nak mengawal pundi kencing ni? Pentinglah kan.…

Elak stress jauhi anxiety disorder

Statistik menunjukkan bilangan pesakit yang mengalami sakit mental semakin bertambah. Sakit mental yang dimaksudkan tak semestinya yang gila sahaja. Ia bermula dari gangguan stress biasa…

Jaga-jaga perangkap agen

Kita biasa lihat booth jual pelbagai produk di pasaraya. Melainkan jika anda benar-benar perlu barang tersebut lebih baik jangan dekat. Baru-baru ini saya ada dengar…

The art of positive thinking

Mat saleh kata positif thinking. Kita kata bersangka baik. Saya tulis ni sebab banyak kali terjumpa atau terdengar topik yang sama sebab tu datang ilham.…