Shaklee mempunyai pelbagai produk suplemen untuk penjagaan kesihatan. Rangkaian produk Shaklee merangkumi suplemen seperti vitamin c yang biasa kita makan sehinggalah set suplemen yang lengka. Contoh-contoh set lengkap adalah seperti set kesuburan untuk wanita, set kesuburan untuk lelaki, set ibu Read more…


Nak tahu cara cepat kaya menurut Islam? Jangan tinggal solat dhuha Solat witir setiap malam Puasa 13, 14 dan 15 haribulan setiap bulan Nak tips lagi? Sila tonton video Inilah cara cepat kaya menurut Islam kemudian klik banner cara cepat Read more…


Baru je dengar tazkirah tadi memang menarik poin-poin ustaz rugi pulak tak share. Tajuk lain tapi ustaz tergerak nak share jadi aku pun terus tangkap apa tips yang bagi aku memang GOLD! Tiga tips je memang simple tapi amat bermakna Read more…


Dulu – dulu kad raya kertas memang nostalgia siap beli setem bagai beratus kat pos opis. Ada juga kad raya yang siap ada lagu memanglah spesel bukak je kad boleh dengar lagu. Syahdu gitu. Kemudian kita ada pulak e-kad. e-kad Read more…


Bila tiba nak raya ni yang pastinya semua nak berbelanja ikut keperluan menyambut bulan Syawal yang ditunggu-tunggu. Bagi yang nampak peluang pula inilah masanya kita cuba nasib dalam menyediakan keperluan orang yang sangat memerlukan. Walaupun akhirnya kita akan fikir untung Read more…


Secara umum bagi aku semua kes buli adalah masalah psikologi yang ada kat pembuli dan bukan yang dibuli. Senang citer pembuli ni ada unsur gangster. Minda gangster. Jangan bagi alasan kata nak mendidik dan bagi pengajaran pada yang dibuli. Even Read more…


Lynk.my semudah klik klik. Dulu orang kata goyang kaki pun dapat duit. Bila zaman dah canggih tukar pula cut n paste pun dapat duit. Istilah lain ada yang bagitau buat duit semudah copy n paste. Kemudian beralih ke login facebook Read more…


Anda tidak perlu menghabiskan banyak masa menyelidik kata kunci untuk kempen SEO anda. Malah, hanya dengan menggunakan Google sendiri anda akan dapat menjana semua rentetan kata kunci yang diperlukan untuk membina sebuah laman web yang sangat disasarkan, dioptimumkan sepenuhnya untuk Read more…


Memang tak sangka perkongsian dari Tuan Suhaimi, beliau beli barang China secara online tapi boleh dapat harga jimat pula. Berikut ialah perkongsian dari beliau dan boleh nampak beliau sangat teruja dan tak sabar nak kongsi pengalaman dengan orang lain especially Read more…


Baru-baru ni ada terima satu pertanyaan melalui email. Sebabnya saya juga ada berkongsi tips dengan subscriber melalui email.. Soalannya macam ni, “Terima kasih tuan,,boleh tak saya nak tahu,,cara kita nak dapatkan feedback dari customer,,apabila customer pm kita, tanya harga,,lepas tu Read more…


Dalam perniagaan, sama ada perniagaan offline ataupun online, formula yang jarang didedahkan adalah memaksimakan keuntungan melalui pelanggan sedia ada. Menjual kepada mereka adalah lebih mudah berbanding mendapatkan pelanggan baru. Selain mempromosikan produk kepada pelanggan baru, kita juga perlu terus berkomunikasi Read more…


Mindset antara menjual dengan engagement? Apa maksudnya? Mana satu yang nak didahulukan? Nak bagi view berkenaan engagement dulu. Apabila kita ada satu produk atau servis, apa yang sepatutnya kita fikir ialah adakah aku punya produk atau servis ini ada orang Read more…


Softselling atau hardselling? Sebenarnya kedua-duanya sesuai hanya pada masa yang sesuai dan pada tempat yang tertentu. Lain tempat lain caranya. Baiklah apa itu softselling? Softselling merupakan teknik menjual secara indirect maka apa tindakan-tindakan kita yang dibuat boleh dikatakan softselling? Softselling Read more…

Sadaqah tanda syukur

Subscribe to Sembang Blogger

Klik sini!

Archives

Nuffnang

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com