Uniknya buku Rosyam Nor Impian Jutawan Budak Setinggan

Banyak perkara yang sangat saya perasan tentang kehidupan Rosyam Noor yang diceritakan dalam buku beliau ialah: Redha dan syukur dengan kehidupan awal beliau Berangan-angan untuk mencapai impian kemudian bertindak mengikut impian yang diangankan Bergantung dengan Allah sepanjang masa Tawakal bersungguh kepada Allah Bila berdoa zahirkan tentang kerisauan berganda kepada Allah Untuk berjaya biasakan bergaul dengan…

[Continue reading]

Cara beli barang borong murah online dari China ke Malaysia

Post ini saya tujukan hanya untuk yang belum mula. Masih ada rasa takut dan tak yakin. Tapi hati sangat nak berbisnes. Baru-baru ini saya ada pm seseorang di fb. Beliau ni otai bisnes borong China online. Kebetulan saya ada fanpage produk baby tapi dah lama tak ambil stok tapi page ini saya tetap maintain aktif…

[Continue reading]

Peluang berniaga borong barang China online kecil-kecilan

Nak mula bisnes tapi tak tahu? Untuk mula bisnes mesti ada beberapa step. Ini perkara asas yang semua orang mesti tau. Nak mula tak semestinya besar. Start dengan yang kecil-kecil dulu. Rasa boleh handel dan ada rasa potensi besar baru go next step. Ok bila nak buat sesuatu kena tanya diri sendiri. Kenapa nak berniaga?…

[Continue reading]

12 contoh ayat viral pantas bantu promosi di Facebook

12 contoh pantas hasilkan post viral: Anda pasti terfikir “Memang kah post begini senang dapat komen. Bukannya boleh dapat sale pun”. Kenapa tidak?! Lebih kurang macam kes JOM HEBOH. Tarikannya tentulah hiburan, artis atau konsert. Jualan pula terhasil kerana ramai yang datang. Kuncinya ialah tarik trafik dulu,kemudian baru jual.   Straight to the point, berikut…

[Continue reading]

Cari duit berblog dengan pasang iklan

Tulis blog isu semasa lebih mudah. Ya, isu semasa dan kuncinya di sini adalah cepat update. Berita boleh dicedok dari Utusan, Sinar Harian, Metro dan sebagainya. Yang perlu hanya ubah tajuk (jangan hype sangat) dan pastikan letak kredit diakhir post kerana dengan cara inilah post akan bernilai dan ada autoriti samada ia benar atau palsu….

[Continue reading]

Ayat promosi produk kesihatan yang mampu menarik perhatian prospek

Terdapat beberapa format penulisan ayat promosi. Banyak sangat pun pening nanti. Tak tahu mana¬† nak pilih. Last-last tak buat pulak. Rugi beras je. Senang citer bila tulis pasal produk kesihatan tentulah kita nak selesaikan MASALAH orang. Orang cari produk kesihatan sebab dia ada MASALAH kesihatan. Jadinya fokuskanlah pada MASALAH tadi. Sifu kata mainkan emosi prospek….

[Continue reading]

Contoh ayat jual produk kecantikan yang sesuai untuk promosi online

Produk kecantikan dan kesihatan lazimnya dibeli kerana ianya menawarkan solusi penyelesaian kepada masalah yang dihadapi oleh pelanggan. Mudah kata pelanggan yang menghadapi masalah kesihatan dan kecantikan lebih mudah membeli kerana terdesak mahu membuang masalah yang sedang mereka hadapi jauh-jauh dari diri dan dengan cepat kalau boleh serta merta. Oleh yang demikian, apabila mengarang ayat jualan…

[Continue reading]