Skrip close sale yang berkesan

Antara beberapa sebab kenapa close sale boleh berjaya. Anda boleh gunakan bahasa pelanggan semasa membuat close sale. Tidak semestinya menggunakan bahasa formal sepanjang masa. Ini bertujuan menggalakkan rasa kesamaan antara pelanggan dan penjual menjadikan perbualan lebih selesa seperti kawan lama. Tidak memberi harga terus apabila diminta kerana alasan yang biasa diberi adalah harga terlalu mahal….

[Continue reading]

Karang ayat promosi produk kecantikan yang mampu menarik perhatian pelanggan

Sudah lumrah dalam pasaran tempatan produk yang paling banyak membanjiri ialah produk kecantikan. Pembuat produk tidak serik-serik dengan penghasilan satu demi satu produk baru walaupun sebelumnya ada produk yang sama tapi mungkin brand lain. Ini adalah kerana ianya adalah lubuk dan ramai sungguh peminat kecantikan dalam negara kita ini. Sampai boleh dikatakan pasaran produk kecantikan…

[Continue reading]

Teknik bisnes facebook cara promote kuih raya

Bisnes kuih raya sangat bergantung kepada: Kemahiran pembuat kuih raya itu sendiri kerana kepakarannya membuat sesuatu kuih raya itulah yang melekat di hati pelanggan dan menjadikan kuih itu special. Pelanggan tetap yang membuat order saban tahun sudah tentu sangat dihargai dan pasti ianya akan sangat membantu tanpa membuat promosi yang banyak. Penjenamaan kuih raya juga…

[Continue reading]

Bagaimana hasilkan komisyen RM3000 sebulan dengan affiliate?

Apa itu Affiliate? Affiiate adalah NEW CAREER dalam industri buat duit online. Affiliate bermaksud Agen Pemasaran Online. Agen yang mempromosikan produk orang lain dan menerima komisyen 30% hinggga 100% apabila produk yang dipromosikan itu terjual. Cth: Harga Produk RM100 Komisyen RM50 Jual 20 unit sebulan Income RM50 x 20 = RM1,000 Harga Produk RM200 Komisyen…

[Continue reading]

Contoh promosi produk di wall facebook personal

Selalunya bila ingat buat promosi mesti nak kena buat fanpage. Fanpage khas untuk bisnes. Boleh juga. Tapi sebenarnya ada banyak cara. Kita mestilah dinamik dan fleksibel. Tak boleh nak jumud dan berpegang kepada satu pendapat sahaja. Tapi ada rules juga. Undang-undang standard nak buat promo. Pertamanya mesti fokus. Tak boleh nak caca marba promote pelbagai…

[Continue reading]

Cara promosi produk yang berkesan

Cara promosi produk yang berkesan ialah dengan cara yang berulang-ulang yang dibuat dalam keadaan yang pelbagai. Pelanggan jadi bosan jika iklan yang sama diulang banyak kali. Kadangkala kita sendiri pun naik muak dengan iklan yang kita dah buat. Solusinya ialah pelbagaikan iklan itu agar ia nampak menarik. Untuk mendapatkan idea membuat iklan tidaklah susah. Jangan…

[Continue reading]

3 formula asas bantu close sale whatsapp dengan pantas

Tips untuk mudah close sale ada 3 formula asas. Saya pasti ramai yang hadapi masalah close sale. Jangan cepat stress : – kalau tak berjaya close – kalau dah borak2, kemudian “tq for info, nt sy nk sy pm balik” – “pm price” tanya2 skit, “price pleaseee…”. Ini terjadi sebab tak faham asas. Sebabnya tiada…

[Continue reading]

Mudahnya close sale whatsapp bila pelanggan percaya pada kita

Raih 3 trust ini – confirm mudah close! Trust, percaya. satu benda paling penting dalam urusan jual beli. mana mungkin kita nak serahkan duit kita kepada orang yg kita tak percaya, betul? So, dalam urusan jual beli. ada 3 trust yang perlu kita raih daripada prospek, dan buat dia beli daripada kita. 1. Percaya pada…

[Continue reading]

Jual air bisnes bazar Ramadhan

Nak cari duit raya masa bulan puasa? Ini adalah masa yang paling sesuai untuk mencari duit untuk raya nanti. Nak jual apa? Bagi yang tak ada pengalaman sangat nak buat signature kuih, anda boleh jual air. Jangan fikir nak jual kuih yang anda tak ada kepakaran mengenainya sebab nanti anda akan bersaing dengan orang yang…

[Continue reading]

Bagaimana blog mampu buat duit sampingan tambah pendapatan anda

Pendapatan tambahan bukanlah kerana kita suka-suka nak tambah duit nak enjoy. Saya dapat rasakan anda yang baca artikel ini berhempas pulas mencari duit untuk menyara keluarga. Pastinya apabila anda nak cari pendapatan tambahan sudah pasti ada sebabnya. Jadi saya rasa sangat perlunya saya share pengalaman untuk bantu pembaca sekalian. Perkongsian artikel yang saya tulis ini…

[Continue reading]

Berniaga diinternet nak jual ape?

Memang parah ni, nak niaga tapi tak ada ilmu. Orang yang baru nak berjinak macam-macam soalan bermain dalam kepala. Pusing. Antara soalannya adalah macam: – apa nak jual di malaysia – berniaga diinternet nak jual ape – betul ke perniagaan boleh menguntungkan – macammana bisnes borong china – apa bisnes yang laku 2016 – bisnes…

[Continue reading]